'Kalbimin Hikayesi' Bern ve Cenevre’de tanıtıldı

2018’de Dersim’de şehit düşen komutan Atakan Mahir’i anlatan “Kalbimin Hikayesi” kitabı Cenevre ve Bern kentlerinde okuyucuyla buluştu.

11 Ağustos 2018'de Dersim’de şehit düşen PKK Yürütme Komitesi ve HPG Komuta Konseyi Üyesi İbrahim Çoban'a (Atakan Mahir) adanan “Kalbimin Hikayesi” kitabı İsviçre’nin Cenevre ve Bern kentlerinde okuyucuyla buluştu.

'Kalbimin Hikayesi' adlı kitap, Atakan Mahir'in mücadele arkadaşları Şiyar Dersim ile Nûjiyan Munzur tarafından kaleme alındı.

Atakan Mahir’in mücadelesinin kaleme alındığı kitapta, Atakan Mahir’in yazdığı şiir ve hikayeler de yer alıyor.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) tarafından Cenevre ve Bern’de düzenlenen “Kalbimin Hikayesi” kitabının tanıtım etkinliğinde Atakan Mahir'in kız kardeşi siyasetçi Hatice Çoban da hazır bulundu. 

Bugün düzenlenen Bern Demokratik Kürt Toplum Merkezi Kongresi sonrası da kitap okuyuculara tanıtılarak, Atakan Mahir adına Hatice Çoban’ın imzasıyla okurlara dağıtıldı.

Dün de Cenevre’de kitap için tanıtım etkinliği düzenlendi. TJK-E Dönem Sözcüsü Rabia Baldemir’in kitap tanıtımına ilişkin konuşması sonrası Hatice Çoban da Atakan Mahir’in mücadeleye katılımı ve yaşamını anlattı.

Kalbimin Hikayesi kitabı İsviçre dahil Avrupa'nın birçok merkezinde düzenlenecek etkinliklerle tanıtılmaya devam edilecek.