Kasım Engin, Berlin ve Graz’da anıldı

Türk savaş uçaklarının 27 Mayıs’ta düzenlediği hava saldırısında şehit olan PKK MK üyesi Kasım Engin (İsmail Nazlıkul), Almanya’nın başkenti Berlin ile Avusturya’nın Graz kentinde anıldı.

Türk devletinin düzenlediği hava saldırısında şehit olan PKK Merkez Komitesi (MK) üyesi Kasım Engin, Almanya’nın başkenti Berlin’de anıldı.



Berlin Navenda Kürdistaniyen Azat lokalinde yapılan anmayı Destan Kadın Meclisi ve NCKM organize etti.

Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan anmada Şehit Aileleri Komisyonu adına Göze Calkan bir konuşma yaptı.

“Biz şehitlerimizi yaşatıyoruz. Mücadelemizde bunun en güzel örneği parti tarihinde var” diyen Calkan, bağlılık sözünü yenilediğini belirtti.

Kürt kadın siyasetçi Zozan Serhat ise, şunları söyledi: “Kasım yoldaş, ihanetçilerin işbirliğiyle şehit düştü, biz de o ihanetçileri boşa çıkartacağımızın sözünü veriyoruz. Avrupa’da gençliğin öncüsü oldu.”

Heyva Sor adına konuşmanın ardından sinevizyon gösterimi ile devam eden anma, “Bimre xiyanet”, “Biji Serok Apo” sloganları ile sona erdi.

GRAZ

Avusturya’nın Graz kentinde de Şehit Kasım Engin ile Şehit Şilan Cudi anıldı. Anmaya Şilan Cudi’nin akrabalarının yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

Şehitlerin fotoğrafları ile donatılan salona PKK bayrağı da asıldı.

Devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan anmada Kasım Engin için hazırlanan sinevizyon gösterimi yapıldı.

Anmada yapılan konuşmalarda şehit Kasım Engin ve Şilan Cudi şahsında Kürdistan özgürlük mücadelesi şehitleri anıldı.

Engin’in gerçek anlamda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yoldaş olduğu ve büyük bir kayıp olduğu belirtildi.

Anma konuşmalardan sonra “Şehit namirin” sloganlarıyla sona erdi.