Kassel ve Mannheim’da şehitler anıldı

Almanya’nın Kassel ve Mannheim kentlerinde Kürdistan özgürlük mücadelesi şehitleri anıldı.

Almanya’nın Kassel kentinde özgürlük şehitleri anıldı. Türk devletinin 15 Ekim'de Süleymaniye’de düzenlediği saldırıda şehit düşen KCK Dışilişkiler Komitesi Üyesi Demhat Agit (Seyitxan Ayaz) ve Sağlık Komitesi Üyesi Cemil Amed (Eser Irmak) şahsında Rojava’da şehit düşen Sabri Kobanê (Fawaz Ahmed), Botan Ciziri (Mahsum Nayinci) ve tüm özgürlük şehitleri anıldı.

Kassel DTKM’de yapılan anmaya çok sayıda Kürdistanlı ve şehit aileleri katıldı. Saat 14.00'te bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan anmaya DTKM Eşbaşkanı Leyla Saruxan’ın açılış konuşması ile devam etti.

Şehit Sabri Kobanê'nin babası Rojava’dan gönderdiği mesajında “Benim sekiz oğlum var Sabri ile beraber 3’ü şehit düştü, Kürdistan'ın özgürlüğü için gerekirse kalan beş oğlumu da vermeye hazırım” dedi.

Şehit Botan Ciziri’nin dayısı Hamit Demir yaptığı konuşmada şehit Botan'nın hayatını kısa anlattıktan sonra şunları söyledi: “Botan bizim ilk ne de son şehidimiz olacak, şehitlerimiz ile gururluyuz onların yolunda yürümeye söz veriyoruz.”

Kürdistan Yardımsever Doktorlar Birliği adına bir konuşma yapan Dr. Viryan Yaussef bugünün Kürtlerin birlik olma günü olduğunu söyledi.

MANNHEİM

Almanya’nın Mannheim kentinde de Dersim Botan (Emran Elî) ailesinin de katılımı ile düzenlenen bir etkinlikle anıldı.

Saygı duruşu ile başlayan anmada KOMAW’dan Lokman Arslan bir konşuma yaptı. “Kürt evlatları kendi toprağı, dili ve ülkesi için savaşıyor ve şehit oluyor” dedi.

Arslan’dan sonra ise şehit Elî’nin babası Rojava’dan telefonla katılarak bir konuşma yaptı. Oğlunun sadece Rojava’nın şehidi olmadığını belirten baba Adnan Elî, “O dört parça Kürdistan’ın şehididir. Bizler bu yoldan asla vaz geçmeyeceğiz. Direnişimize bağlı kalacağız” diye konuştu.

Anma konuşmalar ardından “Şehit namirin” sloganları ve aile bireylerinin verdiği yemek ile sona erdi.