Kavak: Kim elinden ne geliyorsa, yapmalı

Tecride karşı Strasbourg’da 136’ıncı günündeki süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eyleminde konuşan siyasetçi Bedrettin Kavak, “Kim elinden ne geliyorsa, yapmalı” diyerek, halkı seferber olmaya çağırdı.

AKP-MHP faşizminin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uyguladığı tecride karşı Fransa’nın Strasbourg şehrinde başlatılan süresiz-dönüşümsüz açlık grevi 136’ıncı gününe girdi.

Eylemcileri ziyaretinde konuşan Kürt siyasetçi Bedrettin Kavak, başta Leyla Güven ve Nasır Yağız olmak üzere açlık grevi eylemlerinde yer alan çok sayıda eylemcinin tehlike sınırını aştığına dikkat çekti.

Eylemcileri ziyaretlerinin kendisini zorladığını dile getiren ve kendisi de cezaevinde iken açlık grevlerine katılan Bedrettin Kavak, muazzam bir direniş gösteren eylemcilerin güçlü bir iradeye sahip olduklarının altını çizdi. Kavak, kendilerinin moral vermek amacıyla ziyaret ettikleri açlık grevi direnişçilerinin kendilerine moral verdiklerine dikkat çekti.

EYLEMCİLER KRİTİK AŞAMAYI AŞTI

Dün itibariyle cezaevlerinde başlayan ölüm orucuna da değinen Bedrettin Kavak, 137 gündür cezaevlerinde süresiz-dönüşümsüz açlık grevinde olan diğer eylemcilerin de artık kritik aşamayı aştıklarını belirtti. Kavak, özellikle açlık grevlerinde 175’inci gününe  giren Leyla Güven ile 162’inci gününde olan Nasır Yağız’ın durumuna işaret etti.

‘KİM ELİNDE NE GELİYORSA, YAPMALIDIR’

“Her an bu arkadaşlarımızı kaybedebiliriz. Bu açıdan sahiplenmek ve bu ölümlerin, olacakların önüne geçmek gerekiyor” diyen Kavak, halkı seferber olmaya çağırdı.

“Kimin elinden ne geliyorsa, yapmalıdır” diye konuşan Kavak, hem diplomaside hem de halklar nezdinde yapılacak çalışmalarla direnişin desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

24 yıl cezaevinde tutsak olan Kavak, 1980’li yıllardaki ölüm orucu direnişlerinde yer aldı. Kavak son olarak 2015 yılında Almanya’da hukuksuz bir biçimde tutuklanarak, 3 yıl tutsak tutulmuştu.