KCDK-E: 2019 Önder Apo ve halkımızın özgürlük yılı olacak

KCDK-E, "2019 Önder Apo'nun ve halkımızın özgürlük yılı olacak" dedi.

KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı, yeni yıl mesajı yayımladı.

Ortadoğu'daki kanlı sürece ve uluslararası güçler ile bölgedeki gerici güçlerin Kürdistan'ı hedef almasına dikkat çekilen mesajda, "Birçok olaya sahne olan 2018 yılı Kürt halkı açısından mücadelenin zirve yaptığı bir yıl oldu. Kürdistan’ın dört parçasında ve yurt dışında halkımız soykırıma karşı destansı bir direniş ortaya koydu. Uluslararası güçler ve bölge gericiliğinin geliştirdiği zulüm, diktatör Erdoğan ve AKP-MHP faşizminin organize ettiği barbar DAİŞ çetelerinin katliamları ve korku çemberi kırılarak halklara cesaret ve güç verildi" denildi.

'ÖNDER APO'NUN PARADİGMASI ÇÖZÜM MODELİ OLDU'

Mesajda şunlar da ifade edildi:

"Reber Apo’nun geliştirdiği demokratik ulus paradigması başta Kürdistan’da olmak üzere Ortadoğu’da, dünyada büyük sempati kazandı ve insanlığın gelecek umudu oldu. Egemenlerin çıkarlarını ve işgallerini sürdürmek için Ortadoğu’da geliştirdiği kimlikleri ve inançları birbirine düşmanlık ve karşıtlık politikalarına karşı Reber Apo’nun geliştirdiği kadın özgürlükçü, eşitlikçi paradigma Kürtler, Araplar, Asuri-Süryani, Ermeni, Fars, Türkmen, Alevi, Êzidî, Hıristiyan ve Müslüman halkları ve inançlar arasında, Rojava'da çözüm modeli olarak gelişti, güçlendi.

'YENİ KOMPLOLARLA KARŞI KARŞIYAYIZ'

2018 yılında barbar DAİŞ çetelerine dünyayı dar eden, AKP-MHP faşizmini çöküşe getiren Kürt halkının onurlu mücadelesi yeni komplo ve baskılarla karşı karşıyadır.

Başta Kürdistan olmak üzere bütün Ortadoğu’yu bekleyen tehlike karşısında halklarımız ve dostlarımız özgürlük mücadelesini yükselerek diktatör Erdoğan'ın işgal ve soykırım planlarını boşa çıkarmak için mücadeleyi yükseltmelidir.

Halklarımız başta Kürdistan da olmak üzere dünyanın her yerinde özgürlük mücadelesini büyüterek faşizmi yenecek, 2019 yılını Önder Apo'nun ve halkımızın özgürlük yılı yapacaktır."