KCDK-E, 25 günlük yürüyüş için seferber olmaya çağırdı

KCDK-E, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için Paris'ten Strasbourg'a kadar 25 gün sürecek yürüyüş için seferber olmaya çağırdı.

Avrupa Kurdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi (KCDK-E) tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Abdullah Öcalan için Özgürlük, Kürtler için Adalet şiarıyla Paris'ten Strasbourg'a kadar sürecek 25 günlük yürüyüş için seferber olalım" denildi.

Açıklamada, Türkiye, Kurdistan ve Ortadoğu’da son derece kritik bir süreçten geçildiği vurgulanarak, "Bir taraftan işgalci Türk devletinin sürdürdüğü işgal ve katliamlar, diğer taraftan Rebêr Apo üzerinden sürdürülen ağır tecritle Kurdistan halkına karşı sürdürülen soykırımcı savaş gittikçe derinleşiyor" diye kaydedildi.

'FAŞİST İKTİDAR ÇÖKÜŞE GİRDİ, ÖMRÜNÜ UZATMAYA ÇALIŞIYOR'

"Çöküşe çoktan girmiş olan AKP-MHP faşist iktidarı tecrit, katliam ve işgal politikaları ile ömrünü uzatmaya çalışmaktadır" vurgusunda bulunulan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Faşist Türk devletinin fütursuzca tecrit ve baskı uyguladığı Rebêr Apo’nun bu durumunun sorumlularından birisi de Avrupa Konseyi ve CPT’dir. Türkiye’nin de üyesi olduğu Avrupa Konseyi’ne bağlı CPT hiçbir şekilde rolünü oynamamaktadır.

'ÇÖZÜM VE DEMOKRATİKLEŞMENİN ADRESİ REBÊR APO'DUR'

Rebêr Apo herhangi biri değildir. Rebêr Apo Kürt halkı ve Ortadoğu halklarının umudu, savaşa karşı barışın, baskı ve işgale karşı demokrasiyi, çatışmalara karşı ortak yaşamı geliştiren düşüncenin çözüm gücü ve önderidir. Geliştirdiği paradigma ile dünya halklarının, aydınların, demokrasi ve özgür isteyenlerin önderi konumundadır.
Türk devleti Rebêr Apo şahsında Türkiye ve Ortadoğu’da yaşayan tüm halklara, Kürt halkının tüm değerlerine karşı bir savaş yürütmektedir. Diktatör Erdoğan soykırım ve halklar üzerinde katliamlarını derinleştirerek ayakta kalmayı hayal ediyor.

Kürt sorununun çözümü ve Türkiye’nin demokratikleşmesinin Rebêr Apo'nun özgür olarak rolünü oynamasından geçtiği gerçeği dünyanın her tarafından yapılan açıklamalarla teyit ediliyor. Demokrasi, adalet, eşitlik ve özgürlükten yana olan kurumlar, aydınlar, enternasyonalistler çağrıları ile bu mesajı dünyaya iletiyor.  

'HERKESİ KATILMAYA VE YÜRÜYÜŞÇÜLERİ KARŞILAMAYA ÇAĞIRIYORUZ'

'Abdullah Öcalan için Özgürlük, Kürtler için Adalet' sloganıyla 22 Ocak günü başlayacak 25 günlük yürüyüşte Rebêr Apo’nun özgürlüğü için ısrar yürüyüşçülerin geçeceği tüm güzergahlarda tekrarlanacaktır. 25 gün sürecek yürüyüş 22 Ocak’ta Rue La Fayette - Nation adresinde başlayacak ve 15 Şubat günü Fransa'nın Strasbourg kentinde son bulacaktır."

KCDK-E, açıklamanın sonunda şu çağrıyı yaptı: "Bu yürüyüşe başta Kurdistan halkı olmak üzere aydın, sanatçı, ekolojist, kadın hakları savunucuları, özgürlük ve eşitlikten yana olan herkesi farklı ve yaratıcı etkinliklerle katılmaya, yürüyüşün geçeceği tüm güzergahlarda eylemcileri coşkuyla karşılamaya çağırıyoruz.