KCDK-E: 29 Mayıs Cumartesi günü Kürtler Brüksel’e akın edecek

KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı, yarın Belçika’nın başkenti Brüksel’de ABD Büyükelçiliği önünde düzenlenecek protesto eylemine katılım çağrısı yaptı.

Yazılı bir açıklama yapan KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı şunları belirtti: “Soykırımcı Türk devletinin Kürt halkına karşı yürüttüğü savaş, başta ABD olmak üzere tüm uluslararası güçlerin gözleri önünde ve onayıyla devam ediyor.

Kürt halkına, özgürlük mücadelesinin öncülerine karşı yürütülen imha ve soykırım saldırıları Brüksel’de ABD Büyükelçiliği önünde protesto edilecektir.

Protesto eylemi NAV-BEL, HBDH-Belçika; KCDK-E, AIDL, VREDE, YJK-B, Belçika Kürt Enstitüsü, Demokratik Güç Birliği, RESIST US-led War Movement gibi örgütlerin ve kurumların öncülüğünde gerçekleşecek.

Kürt düşmanlığının zirveleştirildiği, Kürdistan’ın parça işgal edilerek asimilasyona-soykırıma uğratıldığı ve halen devam eden özgürlük mücadelesinin öncülerinin imhasını hedefleyen saldırılara karşı sessizliğini sürdürerek onaylayan NATO’nun ve ABD’nin iki yüzlülüğünü protesto etmek için seferber oluyoruz.

Sınır ötesi saldırılara ve imha amaçlı operasyonlara onay veren NATO’yu tutum almaya çağırıyoruz.

Amaç, Kürt halkına karşı sürekli imha ve asimilasyon siyasetine karşı Kürt varlığını savunmaktı. PKK hareketi de Türk devletinin 100 yıllık inkar ve imha konseptine karşı Kürt dilini, kimliğini, kültürünü korumak ve Kürt halkını bir statüye kavuşturmak için 40 yıldır mücadele etmektedir. PKK’nin bu mücadelesi, Belçika’nın en yüksek mahkemesi tarafından da ‘terörist değil, savaşan taraf’ olarak tanımlanmıştır.

NATO’nun ortaklık ve sessizliği ile Kürt soykırımı meşruluk kazandırılmış bir durumdadır.

KCDK-E olarak Brüksel’de gerçekleştirilecek protesto eylemine seferberlik ruhuyla katılalım. Protesto eylemi saat 11.00’de ‘Boulevard du Régent 27’ ABD Büyükelçiliği önünde başlatılacaktır.

Halkımızı, devrimci, demokrat, aydın, muhalif ve tüm dostları savaşa ve saldırganlığa karşı kitlesel olarak katılmaya çağırıyoruz.”