KCDK-E: 3 kadın devrimciyi anmak için Paris'teki yürüyüşe katılalım!

KCDK-E, 11 Ocak Paris’te yapılacak 3 Kürt kadın devrimciyi anma ve adalet yürüyüşüne katılma çağrısı yaptı

KCDK-E Eş Başkanlık Divanı, yıl dönümü vesilesiyle Paris Katliamı'na ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, "Fransa’nın başkenti Paris’te 9 Ocak 2013 tarihinde 3 Kürt kadın devrimci Sakine Cansız (Sara), Fidan Doğan (Rojbin) ve Leyla Şaylemez'in (Ronahi) katledilişinin üzerinden tam 6 yıl geçti. 3 Kürt kadın devrimci, bilinçli ve profesyonel olarak sömürgeci Türk devleti tarafından katledildiler. Katliam Kürt kadınlarının mücadelesi şahsında Kürtlerin özgürlük mücadelesini hedeflemiştir. Türk devletinin Kürde nefretinin somut ifadesidir. Bu katliamın emrini Erdoğan vermiştir. PKK’nin önemli kurucu kadrolarının tasfiyesi hedeflenmiştir" ifadeleri yer aldı.

'TÜM KADINLARIN SEMBOLÜ OLDULAR'

"Kürt özgürlük hareketi ve kadın özgürlük mücadelesini hedefleyen Paris Katliamı, soykırımcı Türk devletinin sıkışmışlığı ve çaresizliğini ortaya koymuştur" vurgusunun yapıldığı açıklamada, şöyle denildi:
"Bu katliamla kadın özgürlük mücadelesini durduracaklarını sananlar yanılmışlardır. 3 Kürt kadın devrimci, Kürt halkının özgürlük mücadelesinde sembolleşmiş ve  moral değerleri haline gelmiştir. Sara, Rojbin ve Ronahi bugün sadece Kürt kadınlarının mücadele öncüleri olmaktan çıkmış, dünyadaki bütün kadın hareketlerinin sahip çıktığı, sembolleşen 3 Kürt kadın devrimci olmuştur.

FRANSA HÜKÜMETİNE TEPKİ

Katliamın ortakları bugüne kadar gerçekleri örtbas etmiş, aydınlatılmasını engellemiş ve tetikçinin esrarengiz bir şekilde ölmesini sağlamışlardır. Fransa’nın hukuk sisteminin en iyi işleyen ülkeler arasında gösterildiği ve istihbaratı en güçlü ülkelerden sayılması, bu katliam karşısındaki sessizlikleriyle çelişmektedir. Katliamın aydınlatılması için Fransa hükümeti hiçbir somut adım atmamış, tersine, olayın kapanması için tutumuyla destek olmuştur.

'ÜSTÜNÜN KAPANMASINA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ'

3 Kürt kadın devrimcinin katliamı 6. yılına girerken, başta AKP hükümeti olmak üzere sorumlu tüm odakları hesap vermeye çağırıyoruz. Adaletin bir an önce işlemesini ve sorumlularının insanlık huzurunda yargılanmasını talep ediyoruz. Ne tarih ne de insanlık bu cinayetin üstünün kapanmasına müsaade edecektir.
Sakine, Leyla ve Fidanlar'ın özgürlük özlemleri ve gerçeklerin ortaya çıkarılıp yargılanması için kararlıca mücadelemize devam edeceğiz."

11 OCAK'TA SOKAĞA

KCDK-E, 3 Kürt kadın devrimci için 11 Ocak 2020’de Paris sokaklarında olunacağını duyurarak, şunları belirtti:
"Sara, Rojbin ve Ronahi, kadın özgürlük mücadelesi için şehit oldular. Onların takipçileri yüz binler olarak büyüyor ve seferber oluyor.
KCDK-E olarak bu yıl 11 Ocak Paris’te yapılacak 3 Kürt kadın devrimciyi anma ve adalet talep etme yürüyüşüne tüm Kürdistanlıları, devrimci, demokrat, kadın özgürlüğünde yana olan her onurlu insanı seferberlik ruhu ile katılmaya çağırıyoruz."