KCDK-E: 6 Ocak’ta on binlerle Paris'te alanları dolduralım!

KCDK-E, Paris katliamlarını protesto etmek için halkı 6 Ocak'ta seferberlik ruhuyla Paris'e çağırdı.

Avrupa Kurdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi (KCDK-E) tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Paris katliamlarını protesto etmek ve şehitlere sahip çıkmak için Avrupa’nın dört bir yanından seferber olalım" denildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"9 Ocak 2013’te 3 Kürt kadın devrimci Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’in soykırımcı Türk devletinin katil Türk MİT’i tarafından alçakça katledilişinin ardından tam 11 yıl geçti.

Yine 23 Aralık 2022’de 2. Paris Katliamı olarak gerçekleşen ve Emine Kara (Evîn Goyî), Mîr Perwer (Mehmet Şirin Aydın) ve Abdurrahman Kızıl’ın şehit olduğu katliam açığa çıkarılmadı ve hesabı verilmedi.

'KATİL TÜRK DEVLETİYDİ, FRANSA DEVLETİ KATİLİ KORUDU'

Fransa devleti üzerinde kara leke olarak duran her iki katliamın da sorumluluklarıyla karşı karşıya olmaya devam etmektedir. Fransa devleti, Fransa yargısı bu iki katliamı aydınlatmak zorundadır ve Türk devleti uluslararası mahkemelerde yargılanmalıdır.

9 Ocak 2013 tarihinde Türk MİT’i tarafından Paris’te katledilen 3 Kürt kadın devrimci Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’in katledilişinin ardından tam 11 yıl geçmesine rağmen halen adalet arayışımız sürmektedir.

Bu planlı cinayetin üstü örtülerek kapatılmak istenmeye devam etmektedir. Tüm izler ve sonrasında yapılan tüm açıklamalar Ankara, Fransa ve Avrupa üçgeni tarafından tezgahlanan planlı bir katliam olarak tarihe geçti.

Paris’in orta yerinde gerçekleştirilen bu katliam sonrası, Fransız savcılar tarafından yürütülen tüm soruşturmalar, açık seçik MİT ve Ankara’yı gösteriyordu. Yıllarca süren ve Fransa devleti tarafından zamana yayılan soruşturma, kasıtlı olarak bugüne kadar uzatılarak sonuca kavuşturulmamıştır.

Yıllarca süren adalet arayışına karşın ne Avrupa ne de olayın gerçekleştiği Fransa bir adım dahi yol almadığı gibi katil Ömer Güney’in 17 Aralık 2016 tarihinde Paris’teki bir hastanede şaibeli bir biçimde öldüğünü ilan ederek katliamın üstü örtbas edilmiştir. Fransız istihbaratının cirit attığı yerde gerçekleşen bu alçak katliam yine Fransa devleti tarafından dosya hukuksuzca kaldırılmıştır.

11 yıl boyunca başta Kürt kadınları ve Kurdistanlılar olmak üzere 'adalet istiyoruz' eylemleri ve kamuoyunun baskısıyla dosya yeniden açılsa da ‘devlet sırrı’ olarak ‘gizlilik’ kararıyla yürütülüyor.
Mücadelemizin sembolleri olan üç Kürt kadın devrimci Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’in katledilmesinin üzerinden 11 yıl geçmesine rağmen Fransa, kendi topraklarında işlenen bu cinayeti aydınlatmadığı için, faşist Türk devleti 23 Aralık 2022 tarihinde yeni bir cinayet tezgahlayarak ikinci Paris Katliam’ını gerçekleştirilmiştir.

9 Ocak 2013 tarihinden bu yana başta Kürt kadınları olmak üzere Kurdistanlıların, Avrupa kadın hareketlerinin ve dostlarının yürüttüğü hukuk mücadelesi ve diplomasi alanında gündem yapması ile sürekli eylemliliklerle süren adalet arayışları devam etmektedir.

'CEZASIZ KALMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ'

Katillerinin cezasız kalmaması ve bu işin arkasındaki tüm güçlerin ortaya çıkması için Avrupa sürdürülen adalet arayışı ve eylemler ısrarlı bir şekilde sürdürülecektir. Diktatör Erdoğan rejiminin gerçekleştirdiği bu katliamların yargısız ve cezasız kalmasına izin vermeyeceğiz.

Uluslararası bir hukuk skandalı olan bu her iki katliamın bir an önce aydınlatılması, suçluların uluslararası mahkemelerde yargılanması, Fransa hükümetinin ailelerle derhal görüşerek kendi toprakları içinde gerçekleşen bu katliamlardan dolayı ailelerden ve Kürt halkından özür dilemesi gerekmektedir.

9 Ocak 2013 ve 23 Aralık 2022’de gerçekleşen Paris katliamlarında Sakine Cansız, Fidan Doğan, Leyla Şaylemez, Emine Kara (Evîn Goyî), Mîr Perwer (Mehmet Şirin Aydın) ve Abdurrahman Kızıl şahsında açıkça Kürt özgürlük mücadelesi ve direnişi hedeflenmiştir.

'MERKEZİ YÜRÜYÜŞE KATILALIM, ALANLARI DOLDURALIM'

KCDK-E olarak halkımızı kadın, çocuk, yaşlı, genç, bir bütün olarak bu yıl TJK-E öncülüğünde Paris’te 6 Ocak günü gerçekleştirilecek olan merkezi yürüyüşe Paris katliamlarını protesto etmek ve şehitlerimize sahip çıkmak için halkımızı Avrupa’nın dört bir yanından seferber olmaya ve on binlerle alanları doldurmaya çağırıyoruz."