KCDK-E 9 Ekim’de alanlara çıkmaya çağırdı

KCDK-E, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 9 Ekim komplosunun yıldönümünde onlarca merkezde yapılacak eylemlere güçlü katılım göstermeye çağırdı.

KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı yaptığı yazılı açıklamada,  “9 Ekim 1998 tarihi, Kürt Halk Önderi Rêber Öcalan şahsında, başta Kürt halkı olmak üzere Ortadoğu halklarının geleceğine dönük yapılan komplo ve büyük bir müdahalenin de başlangıç tarihidir” dedi.

Açıklamada devamla şu ifadelere yer verildi: “Yüzyıl önce Ortadoğu sınırlarını çizen egemen güçler bir asır sonra Ortadoğu’yu yeniden dizayn etmek önlerinde engel olarak gördükleri Rêber Öcalan’ı ve özgürlük mücadelesini tasfiye etmek, diğer yandan da Türk ve Kürt halkını karşı karşıya getirerek bir iç savaş ve kaos çıkarmak isteseler de bu kirli komplo Rêber Öcalan’ın yüksek öngörüsü ve çabası, Kürt Halkı ve dostlarının büyük mücadele ve direnişi ile önemli oranda boşa çıkarılmıştır. Ancak komplocu güçler boş durmayarak komployu güncellemeyi sürdürüyorlar. Önderlik üzerindeki ağırlaştırılmış kesintisiz tecrit, Rojava’ya saldırı, Efrîn’in, Serêkaniye’nin işgali ve Güney Kürdistan’a yönelik işgal operasyonları ve en son kullanılan kimyasal silahlar karşısında uluslararası kurumların ve güçlerin sessizliği komplocu güçlerin desteği ile yürütülmekte ya da sessizlikleri ile AKP-MHP faşizmine onay vermektedirler.

Tecrit, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine ve Evrensel İnsan Hakları Beyannamesine aykırı olmasına rağmen, tecrit politikasını olağanlaştıran ve görmezden gelen ve en önemlisi de daha önce İmralı sistemi bir işkence sistemidir değişmeli bunun için aldığı kararlar olmasına rağmen pratikleştirmeyen Avrupa konseyi ve CPT’nin sessizlikleri komplonun uluslararası olma niteliğini bir kez daha hepimize göstermiştir.

Kürt Halk Önderi Rêber Öcalan`a insanlık tarihinde ender görülecek yöntemlerin kullanıldığı ağırlaştırılmış bir tecrit uygulanıyor. Kürt halkı ile önder Apo arasındaki derin bağı kopartmayı hedefleyen bu insanlık dışı tecridi artık kabul etmemiz mümkün değildir. Çünkü İmralı’daki tecrit halkların özgür yaşam seçeneğine yönelik bir saldırıdır. Önderliğimizin özgürlüğünün önündeki tüm engellerin aşılması ve önderliğimizin fiziki özgürleşmesi için mücadelemiz kesintisiz sürecektir.

Bugün, Reber Öcalan’ın İmralı’da geliştirdiği demokratik, ekolojik kadın özgürlükçü paradigması, demokratik ulus, demokratik konfederalizm, kapitalist moderniteye karşı, demokratik moderniteye tezleri, sadece Kürt halkı için değil, Ortadoğu halkları, tüm ezilenler için umut olmuş ve dünyanın pek çok yerinde sahiplenilmektedir. Önderliğimizin paradigması ve mücadelesi dünyanın farkı ülkelerinden , farkı kesimlerince geniş̧ sahiplenilip desteklenmesi Rêber Öcalan’ı uluslar arasılaştırmıştı.

Önderliğimizin 9 Ekim 1998 yılında Avrupa’ya çıkmaya karar vermesinde en büyük neden Kürt sorununun Demokratik ve barışçıl yollardan çözümünün önünü açmaktı. Daha Roma’da iken, 8 maddeden oluşan bir çözüm önerisini sunmuş ve 23 yıldır da esaret koşullarında çözüm ve barış̧ çabası devam etmektedir. Ancak yaptığı demokratik çözüm ve barış çağrılarına her seferinde tecrit, imha ve tasfiye operasyonları, çözümsüzlük politikaları ile karşılık verildi. Bu anlamda aslında İmralı’da tutsak edilen sadece Önder Öcalan değil, Türkiye’nin barışı, halkların birlikte eşit özgür yaşamı ve kadın özgürlüğüdür.

Geliştirdiği paradigması, özgürlük ve demokrasi için yürüttüğü kararlı mücadelesi ile kadınlar başta olmak üzere tüm ezilenlerin ve halkların umudu olan, insanlığa büyük eserler kazandıran Reber Öcalan halkların ve inançların ortak özgür eşit yaşamın da öncüsü ve garantisidir. Rêber Öcalan’ı mutlak tecrit altında tutmak toplumu savunmasız bırakmaktır. Bununla amaçlanan Kurdistan’da katliam ve işgal, Türkiye’de faşizmi ve diktatörlüğü pervasızlaştırmaktır. İmralı’daki mutlak tecridin kırılması ve Önderliğin özgürlüğü için mücadele etmek esasen halkları kuşatan AKP/MHP faşizminin de sonunu getirecektir , Özgürlük ve eşitliğin önünü açacaktır.”

Açıklamada, KCDK-E ve TJK-E öncülüğünde yapılacak 9 Ekim eylemlerine başta Kürdistan halkı, kadınlar, gençlik olmak üzere Türkiye ve dünya demokrasi güçleri, sol, sosyalist, ekolojist, feminist güçleri ‘Özgürlük Kazanacak, Öcalan’a özgürlük hemen şimdi şiarıyla katılım sağlama çağrısı yapıldı.

Eylemlerin yapılacak merkezler şöyle:

9 EKİM CUMARTESİ

ALMANYA

Berlin,

Yer: Breitscheidplatz

Saat: 16:00

Düsseldorf, Yer: DGB Haus

Saat: 14:30

Hamburg,

Yer: Gänsemarkt

Saat: 15:00

Darmstadt ,

Yer: Caroline Platz

Saat: 14:00

Hannover,

Yer: Opernplatz

Saat: 14:00

Saabrücken

Yer: Europa Galerie

Saat: 15:00

Freiburg

Yer: Platz der alten Synagog

Saat: 16:00

München

Yer: Georg-Freundorfer Platz

Saat: 17:00

Stuttgart

Yer: Lautenschlager str.

Saat: 15:30

FRANSA

Paris

Yer: Republique

Saat: 14.00

Marsilya

Yer: Cannebière

Saat: 13.00

Strasbourg

Yer: Place de la Gare

Saat: 14.00

Rennes

Yer: Place du Colombier

Saat: 16.00

HOLLANDA

Amsterdam

Yer: Jonas Daniel Meijerplein

Saat: 14.00

AVUSTURYA

Viyana

Yer: .CHRISTIAN-BRODA-PLATZ Saat: 17.00

İSVİÇRE

Zürich

Yer: Zürih Helvetiaplatz Saat 14:00

BELÇİKA

Bruksel

Yer: Porto du Namur

Saat 13:30

YUNANİSTAN

VİYANA

7-8-9 Ekim`de Lavrion kampından Atina’ya uzun yürüyüş

Yer: Akademia Meydanı

Saat: 17.00

DANİMARKA

Kopanhagen

Yer: Vasterbrotoved Saat : 13.00

NORVEÇ

Oslo

Yer: Egertorget Saat: 14.00

İSVEÇ

Stockholm

Saat: 13.00

Yer: Norrabann Torget

Göteborg

Saat: 13.00

Yer: Brunnsparken

Malmö

Yer:Triangeltorget

Saat: 13:00

FİNLANDİYA

Saat: 14.00

Yer: Narinkkatori, Kamppii, Helsinki

İTALYA

Roma

Yer: Largo Dino Frisullo Saat: 16.00

Milano

Yer: Piazza San Babila Saat: 15.00

10 EKIM PAZAR

FRANSA

Bordeaux 10 ekim saat: 15 Yer: Stalingrad

Saat: 15.00

Toulouse

Yer: Jean Jaurès Saat: 15.00

İNGİLTERE

Londra Londra,

Yer: BBC önü. Saat: 13.00

İSKOÇYA

Edinburgh

Yer: Monumeto a Wellington (at Heykelin önü), Princes Street Edinburgh