KCDK-E: Şengal tehdit altında, herkesi alanlara çağırıyoruz

KCDK-E, "Şengal, KDP’nin işgal tehditi altında! An itibarıyla herkesi alanlara çıkmaya çağırıyoruz" dedi.

KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "İşgalci Türk devleti KDP’yi tekrar sahneye sürdü! KDP Şengal’i işgal etmeye hazırlanıyor" diyerek, şunları kaydetti:

"Irak hükümeti ve KDP arasında Şengal'in işgalini hedefleyen anlaşma işgalci Türk devleti tarafından yeniden devreye konarak KDP sahaya sürüldü.

İşgalci Türk devleti Şengal’i KDP eliyle işgal etmeyi planlıyor.

9 Ekim 2020'de Irak hükümeti ve KDP arasında gerçekleştirilen anlaşmanın ardından yoğunlaşan baskı ve saldırılar dünden beri yeniden artarak kritik bir aşamaya gelmiş bulunmaktadır.

Güney Kürdistan’da ardı ardına yaşadığı yenilgilere doymayan Türk devleti sonuç almak için her tür çabaya başvurmak için zafer elde etmek istiyor. İşgal emellerini gerçekleştirmek için KDP güçlerini sahaya sürmüş bulunmaktadır.

İşgalci Türk ordusu KDP üzerinde provokasyon yaratarak Şengal halkının özyönetim ve öz savunma güçleri tasfiye etmeyi hedefleyerek Şengal’i işgal etmeyi hedeflemektedir.

'HALK SİPER OLMAYA HAZIR!'

Şengal halkı ve Şengal özyönetimi işgal girişimine karşı ayakta direniş içindedir. Halk kendini bu işbirlikçi ihanete karşı siper yapmaya hazırlanmıştır. Seçim bahanesiyle Şengal’e girmekte ısrar eden KDP güçlerine karşı Şengal halkı birçok noktada direniş için ayakta.

KCDK-E olarak Şengal halkının soykırımcı Türk devletinin işgal girişimlerine karşı Avrupa’da yaşayan tüm halkımızı ve dostları alanlara çıkmaya protesto etmeye çağırıyoruz."