KCDK-E: Almanya kriminalizasyon politikalarından vazgeçmeli!

Avrupa Kürdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi (KCDK-E), Alman devletini Kürtlere karşı kriminalizasyon politikalarından vazgeçmeye, çözüme katkı sunmaya çağırdı.

Alman devletinin Kürt siyasetçilere yönelik devam eden gözaltı ve tutuklamalarına tepki gösteren KCDK-E,  “Alman hükümeti cadı avına çıkar gibi Kürt siyasetçilerini temelsiz gerekçelerle Alman hapishanelerinde rehin almaya devam ediyor” dedi.

KENAN AYAZ İÇİN İADE TALEBİ

Açıklamada devamla şunlar ifade edildi: “Siyasetçi Kenan Ayaz İsveç’te bulunan ailesini ziyaret etmek için Kıbrıs’ın Larnaka Havalimanı’ndan hareket etmek isterken tutuklanmıştır. Kıbrıs polisleri tutuklama gerekçesini Alman devletinin tutuklama kararı ve iade talebine gerekçe göstererek gözaltı gerçekleştirmiştir.

ÖZGÜR A.’YA 5 YIL HAPİS

Yine Kürt siyasetçi Özgür A. Alman hükümetinin siyasi soykırım hedefi oldu. Koblenz Eyalet Yüksek Mahkemesi’nde görülen davada Alman Ceza Kanunu’nun 129b maddesi gereğince yargılanan Kürdistanlı Özgür A. 22. duruşmada 5 yıl cezaya mahkûm edildi.

HAK TALEPLERİ KRİMİNALİZE EDİLİYOR

Almanya’da gözaltına alınan Kürt siyasetçiler hakkında yürütülen iddiaların-gerekçelerin hiçbiri ‘terör eylemleri’ içermediği gibi savunma hakları dahi engellenmektedir. Kürt siyasetçilere karşı sürdürülen temel gerekçelerin başında Almanya’nın 1993 yılında aldığı PKK yasağı gerekçe gösterilmektedir. PKK yasağına dayandırılarak Almanya’da başta Kürt siyasetçiler ve Kürt toplumunun meşru ve tüm hak talepleri ve eylemleri illegal ve kriminalize edilerek gerekçelendirmektedir.

Alman devletinin Kürt siyasetçiler üzerinde sürdürdüğü bu siyasi soykırım operasyonlarının hiçbir hukuki dayanağı yoktur ve tamamen anti-demokratik siyasi uygulamalardır. Avrupa’da çokça sarf edilen evrensel demokratik ve düşünce değerlerine aykırıdır.

SOYKIRIMA ORTAK OLMA!

KCDK-E olarak bu vesileyle Alman hükümetini uzun yıllardır Almanya’da yaşayan Kürtlere ve Kürt siyasetçilere dönük sürdürdüğü bu siyasi soykırım uygulamalarına son vermeye çağırıyoruz. Diktatör Erdoğan ve faşist AKP-MHP iktidarının Kürt halkı üzerinde sürdürdüğü soykırıma ortaklık etmemelidir.

Yaklaşan seçimleri başta Kürt sorunu olmak üzere tüm demokratik hak ve özgürlüklere vesile olması için tutumlarını derhal değiştirmeye, gerekçe ve sebepsiz içerde tutulan tüm siyasi tutsakların derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz.

KRİMİNALİZASYONDAN VAZGEÇ, ÇÖZÜME KATKI SUN!

Türkiye’de binlerce Kürt siyasetçi hiçbir hukuki dayanak olmadan cezaevlerine atılırken aynı yöntemleri Alman hükümeti uygulamaktadır. Almanya’da süren siyasi tutuklamalar Türkiye’den bağımsız değildir. Kürt halkı demokrasi ve özgürlük mücadeleleri nedeniyle ‘terörist’ ilan ediliyor. Tüm dünya bilmektedir ki terörizmle yaftalanan Kürt halkı DAİŞ vahşetine karşı insanlığın ve özgürlük mücadelesini vermeye devam etmektedir.

Almanya’ya çağrımız Kürtleri katleden diktatör Erdoğan ve AKP devletine sunduğu destekle katliamların suç ortaklığını yapmaktan vazgeçmeli. Türk devletinin uyguladığı soykırım politikalarını desteklemek yerine, Kürt sorunun demokratik yollarla çözülmesi için katkı sağlamalı ve Kürtleri kriminalize eden politikalardan vazgeçmelidir."