KCDK-E: Aysel Doğan tüm ömrünü mücadeleye adadı

Aysel Doğan'ın ömrünü mücadeleye adadığına dikkat çeken KCDK-E, "Onun kararlı duruşu mücadelemizde her zaman yaşayacak" dedi.

Kongreya Civakên Demokratîk ên Kurdistaniyên li Ewrupa (KCDK-E), Aysel Doğan'ın şehit düşmesi üzerine yazılı açıklama yaptı.

KCDK-E'nin açıklamasında şunlar belirtildi:

"Önder Apo’nun çağrısıyla 1999 yılında 2. Barış Grubunda yer alan ve Avrupa’dan Türkiye’ye dönüş yapan mücadele hayatı boyunca hiçbir görev fedakarlıktan kaçmamış, yaşamına Kürt halkının özgürlük mücadelesine adayan devrimci bir kadındı Aysel Doğan.

Aysel Doğan, Seyit Rıza'nın torunuydu, Mazlum Doğan’ın, Sakine Cansız’ın, Atakan Mahir’in, Sinan Dersim’in yol arkadaşıydı. Hak ve hakikat için yürüdü, yürüyenlere yoldaş oldu. Hak ve hakikat yolunda evrensel bir barış elçisiydi.

Yaşamının yaklaşık 17 yılını zindanlarda geçirmiş olan Aysel Doğan 1953 yılında Dersim’de doğdu. Öğretmenlik hayatı boyunca defalarca gözaltına alınarak onlarca kez işkence görmüş, her seferinde kararlılıkla yoluna ve yürüyüşüne devam etmiştir.

Dersim Alevilik İnanç ve Kültür Akademisi Derneği’nin kurucuları arasında yer alarak birçok projenin gerçekleştirilmesine öncülük etmiştir. Sosyal kampanyalar düzenleyerek insanlar arası ilişkilerde arabuluculuk yaparak toplumsal dayanışmalara büyük emek vermiştir.

Sürdürdüğü devrimci mücadele boyunca onlarca ölüm tehdidi onu kararlı yolundan ayırmamıştır. Yurt dışı hayatında da bu kararlı mücadelesini devam ettirdi ve her zaman tüm eylem alanlarında ön sıralarda yerini aldı.

Aysel Doğan örnek kişiliği ile hepimizin yolunu aydınlatıyor. Onun kararlı duruşu mücadelemizde her zaman yaşayacak. O ölümsüzleşti.

Başta ailesinin, Dersim ve Kürt halkının başı sağ olsun. Aysel yoldaş ışıklar içinde uyu."