KCDK-E’den 1 Mayıs çağrısı

KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı, 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı’nı kutlayarak, birlik olmaya, direnişi ve demokratik mücadeleyi yükseltmeye çağırdı.

KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı yaptığı yazılı açıklamada, “Emek ve özgürlük mücadelesinin her zamandan daha çok ortak mücadeleye ihtiyaç duyduğu bir dönemden geçmekteyiz” dedi.

Açıklamada, “Uluslararası tekeller karlarını en üst boyuta çıkarırken, işçi hakları, sosyal haklar, eşitlik, demokrasi ve doğanın tahrip edildiği en kötü olduğu bir süreçte 1 Mayıs emek bayramını kutluyoruz” ifadeleri kullanıldı.

KCDK-E, “İnsanlığın sorunları ortaklaşmış, emek hareketi, özgürlük ve eşitlik isteyenler her zamandan çok ortak mücadeleyi ve ortaklaşmayı geliştirerek uluslararası tekeller karşısında global demokrasi mücadelesiyle eşitsizliğe, sömürüye, savaşlara ve baskılara karşı mücadele birliğini büyütme zamanıdır” diye ekledi.

Rojava devrimi, Türk devletinin işgalleri ve katliamları ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı açlık grevi eylemlerine dikkat çeken KCDK-E, “İnsanlığın başına bela olan AKP-MHP faşizmi ve Erdoğan diktatörlüğü Türkiye Ortadoğu’daki demokrasi, eşitlik, emek hareketinin önünde büyük bir engel olarak durmaktadır” diye belirtti.

Açıklama şöyle son buldu: “Bu 1 Mayıs’ta direniş ve birlik ruhunu kapitalist modernitenin sömürü, katliam sistemine karşı, tüm halkların, kadınların ve ötekileştirilen demokratik birliğine vesile etmeliyiz. AKP-MHP faşist blokuna karşı ortak mücadele yürüterek, alanlara akarak kapitalist moderniteye karşı tek yumruk olmalıyız. Bulunduğumuz her yerde ve her zaman birleşerek tecride, faşizme karşı özgürlük direnişini yükseltmeliyiz.

KCDK-E olarak 1 Mayısları emeğin özgürleştirildiği ve özgür yaşamın başlangıcı olduğu bir dünya yaratmak için yurtsever halkımızı, devrimci, demokrat, aydın tüm muhalif kesimleri birlik olmaya, direnişi ve demokratik mücadelemizi yükseltmeye çağırıyoruz.”