KCDK-E’den 13 Haziran’daki eylemlere katılım çağrısı

KCDK-E, soykırımcı Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal ve saldırılara karşı direnişi büyütmek gerektiğini belirterek, 13 Haziran’da düzenlenecek eylemlere katılım çağrısında bulundu.

Yazılı bir açıklama yapan KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı, Türk devletinin işgal ve soykırım saldırılarını protesto etmek amacıyla 13 Haziran’da düzenlenecek eylemlere katılım çağrısında bulundu.

KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı açıklamasında şunları belirtti: “Sömürgeci Türk devleti güney Kürdistan’a yönelik saldırılarını aralıksız sürdürmektedir. Söz konusu olan sadece saldırılar değildir. İşgal onlarca farklı yerde kurulan karakollar ve istihbarat merkezleri ile derinleştirilmektedir.

DAİŞ ve benzeri çeteleri kullanarak Kuzey, Başur ve Rojava’ya yönelik saldırılarda sonuç alamayan Türk devleti, askeri ve istihbarat merkezleri kurarak doğrudan işgale yönelmiştir. Soykırımcı işgal girişimlerinin yanı sıra işbirlikçi Kürtlerin yardım ve desteğinde Kürt halkının özgürlük öncülerine yönelik nokta operasyonu ve suikastlarla katliamlar gerçekleştirmektedirler.

Kürt işbirlikçi güçleri kullanarak alçakça katliam yapma planlarının yanı sıra Kürtler arası çatışmayı hedeflemekte ve böylece ulusal birliği engellemek istemektedir. Bu nedenle. Kürtler arası çatışmanın olması için tüm kirli yöntemleri devreye koymaktadır.

Son olarak 27 Mayıs tarihinde Bradost’a düzenlediği alçak saldırıda özgür Kürdistan dağları dervişini, filozofunu ve büyük komutan Kasım Engin yoldaşı katlettiler. Kasım Engin, Avrupa’da kaldığı yıllarda kişisel yaşam sürdürmek yerine özgür topraklarda, Kürdistan ve bölge halkının özgürlüğü- eşitliğini geliştirmek için tüm ömrü mücadele etmiştir. Bilgece yaşamı, örnek kişiliği ile fedakârca mücadeleye öncülük etti. Kasım heval tüm yaşamı boyunca halkının özgürlüğü ve birliği için fedakârca mücadele etti ve bunun için çalıştı. Kürdistan halkının acısı kadar öfkesi de büyüktür. Kasım yoldaşın yarattığı direniş değerlerini büyütme ve özgür Kürdistan’ı var etme zamanıdır.

Sömürgeci, soykırımcı, faşist Türk devletinin topyekûn saldırıları karşısında topyekûn direnişi büyütmeliyiz. Bakur’da halkımızın kültürüne, diline, iradesine ve en kutsalı olan kabristanlara saldıran bu soykırımcı zihniyete karşı büyük direniş vermekten başka yol yoktur.

Soykırımcı Türk devletinin ırkçı zihniyeti ve ona bağlı barbar çeteleri Efrîn’de kadınlarımıza en aşağılık yöntemlerle saldırmaktadır. Başur’da işgal ve bombalamalarla topyekûn kirli bir savaş yürütmektedir. Faşist Türk devleti insanlık dışı her tür yol ve yöntemi kullanarak, barbarca Kürt ve Kürdistan değerlerine saldırmaktadır. Askeri, siyasi, kültürel, ekonomik, diplomatik tüm araçlarıyla bize yaşamı zehretmek isteyen faşist rejime karşı direnerek kazanmak tek yoldur.

AKP-MHP faşizminin Güney Kürdistan’a dönük işgal ve saldırılarına karşı tüm Kürdistan halkı yek vücut olarak, ulusal birliğini oluşturarak topyekûn direnişle halkımızın değerlerini ve kazanımlarını korumalıdır. Bilinmelidir ki Türk devletinin saldırıları tüm Kürt halkına ve kazanımlarına yöneliktir.

Kasım yoldaşın şiirinde dediği gibi biz şahadetimizden sonra da bırakmayız. Kasım yoldaşa layık olmak ve onun özgürlük yürüyüşünü sürdürmek için her zamankinden daha çok direnişi büyütmeliyiz.

KCDK-E olarak AKP-MHP faşizmin Güney Kürdistan’a dönük yürüttüğü saldırı ve işgale karşı tüm Avrupa ülkeleri, Kanada ve Avusturalya’da 13 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirilecek ülke ve eyaletler düzeyindeki eylemlerimizle karşı duralım. Seferberlik ruhu ile Kasım hevalin anısını ve mücadelesini yaşatmak için yapılacak eylemlere tüm Kürdistanlıları ve dostlarını katılmaya çağırıyoruz.”