KCDK-E’den 3 Ağustos eylemlerine çağrı

Şengal’e yönelik soykırım saldırılarını 8’inci yıl dönümünde kınayan KCDK-E, 3 Ağustos günü tüm Avrupa ülkelerinin yanı sıra Kanada ve Avusturalya'da gerçekleştirilecek eylemlere güçlü katılmaya çağırdı.

Avrupa Kürdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi (KCDK-E), DAİŞ çetelerinin 3 Ağustos 2014 tarihinde Şengal’e yönelik soykırım saldırılarının 8’inci yıl dönümü dolayısıyla açıklama yaptı.

“Soykırım tehditlerine karşı Şengalin özerklik statüsü tanınmalı” başlığıyla yapılan açıklama şöyle:

 “Şengal’e yönelik soykırım saldırılarının 8’inci yıl dönümüne giriyoruz. Diktatör Erdoğan’ının başını çektiği Türk devleti ve bölgedeki gerici güçlerin besleyip büyüttüğü barbar DAİŞ çeteleri, Şengal’e 3 Ağustos 2014’te saldırarak katliam ve jenosit gerçekleştirdi.

Êzidî Kürtlere karşı işlenen bu jenosit, 21. yüzyılın en büyük ayıbı olarak tarihe geçti. Tüm dünyanın gözleri önünde Şengal’de gerçekleştirilen bu trajediye bölgesel KDP yönetiminin göz yumması ve dünyanın sessizce izlemesi, DAİŞ çetelerin saldırılarına zemin sunmuştur.

DÜNYA HALA SUSKUN

Soykırım saldırılarında kaçırılan, katledilen ve köle pazarlarında satılan Êzidî kadınlar, çocuklar ve halkımıza yaşatılan bu dram, insanlığın gözü önünde yaşanmasına rağmen halen de dünya tarafından suskunlukla karşılanmaktadır.

Katliam karşısında Êzidî halkını korumak için HPG, YJA STAR; YPG, YPJ güçleri büyük özveri ve fedakarlıkla Êzidî halkını savundu. Fedakar özgürlük güçleri, büyük bir kahramanlıkla binlerce Êzidî Kürt’ün hayatını kurtardı.

Bir daha katliam yaşanmaması için Şengal Direniş Güçleri (YBŞ) ve Şengal Kadın Birlikleri (YJŞ),  özsavunma güçleri olarak kuruldu. Êzidîler yeni katliam ve saldırılar karşısında kendi özyönetim sistemini inşa etti ve bugün bu öz yönetim sayesinde halkın iradesi temsil edilmektedir.

DAİŞ’İ ARATMAYAN SALDIRILAR DEVAM EDİYOR

Şengal’de tehlike hala bitmiş değildir, Türk sömürgeciliği DAİŞ’i aratmayan tehdit ve saldırılarına devam etmektedir. Erdoğan diktatörü Güney Kürdistan ve tüm parçaları işgal etme emeli üzerinden DAİŞ’in başaramadığını gerçekleştirmek niyetindedir.

ŞENGAL’İN STATÜSÜ TANINMALI

Tüm dünya kamuoyu önünde gerçekleştirilen yüzyılın utancını kınıyoruz. Başta Birleşmiş Milletler olmak üzere tüm insanlık bu jenosidi tanımalı ve gerekli tavrı almalıdır. Êzidîlerin, kutsal yerleşim yeri olan Şengal’in statüsü tanınmalıdır. Şengal halkının kendilerini korumak için oluşturdukları öz savunma ve özyönetim iradesi kabul edilmelidir.

EYLEMLERE ÇAĞRI

KCDK-E olarak 3 Ağustos 2022’te Avrupa Kürt Kadın Hareketi ve Êzidî Kadın Meclisi Çatı Örgütü öncülüğünde gerçekleşecek tüm Avrupa ülkeleri, Kanada ve Avusturalya'daki eylemlere  güçlü katılmaya çağırıyoruz. Şengal’de halkımıza yapılan bu barbar katliamı ve jenosidi kınıyoruz. Şengal’i daha çok sahiplenmek için eylem ve etkinlikleri yükseltmeye çağırıyoruz. Şengal öz yönetimini sahiplenmek ve geliştirmek tüm Kürtlerin onur görevidir.”