KCDK-E’den Paris’e akan halka teşekkür mesajı

KCDK-E, “Avrupa’nın farklı ülkelerinden 6 Ocak'ta Paris’e akın eden Kurdistanlıları ve dostları onurlu duruşlarından dolayı kutluyoruz. Adalet yerini buluncaya kadar bu kararlı duruşlarını sürdürmeye çağırıyoruz” dedi.

Avrupa Kurdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi (KCDK-E), geçtiğimiz Cumartesi günü Paris'te gerçekleştirilen kitlesel yürüyüşe on binlerin katılarak Türk devletinin katliamcı yüzüne karşı haykırdığını belirtti. Kurdistanlıları ve dostlarını bu duruşlarından dolayı kutlayan KCDK-E’nin mesajı şöyle:

“9 Ocak 2013 tarihinde Paris'te uluslararası komplonun devamı olarak gerçekleştirilen katliamda Sakine Cansız (Sara), Fidan Doğan (Rojbîn), Leyla Şaylemez (Ronahî) ve 23 Aralık 2022 tarihinde Paris'te Evin Goyi, Abdurrahman Kızıl ve Mir Perwer alçakça katledilmiştir.

Paris'te gerçekleşen iki katliamın da birinci derecede sorumlusu Fransa devletidir. Fransa devleti birinci Paris katliamını açığa çıkarmadığı gibi katilin şaibeli ölümünün ardından delillerin ortadan kaldırılması yoluyla bu vahşi katliamın üstünü örtmek istemiştir. Ve 23 Aralık 2022’de Paris'te gerçekleşen katliamın böylelikle önü açılmıştır.

FRANSA DEVLETİNİN VERMESİ GEREKEN HESAP ORTADADIR

Bu vesileyle bir kez daha Fransa devletine Paris'te gerçekleşen iki katliamında aydınlatılması çağrısında bulunuyoruz. Fransa devletinin üzerinde kara bir leke olarak duran iki katliamı da aydınlatmaya çağırıyoruz.

Demokrasi, insan hakları ve kadını hedefleyen bu katliamlar başta Fransa olmak üzere tüm Avrupa ülkelerinin ayıbıdır. Kürt halkı üzerinde sürdürülen amansız ve insafsız soykırıma hizmet eden bu tutum insanlık tarihine kara leke olarak geçmiştir ve elbette eninde sonunda hesabı sorulacaktır.

Paris’te gerçekleşen her iki katliam da Kürtler nezdinde insanlık değerleri ve kadınlar hedeflenmiştir. Bu nedenle insan hakları ve evrensel hukuka karşı Fransa hükümetinin vereceği bir hesap ve sorumluluk ortada durmaktadır.

ON BİNLER ADALET TALEPLERİNİ HAYKIRDI

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) öncülüğünde bir araya gelen Kurdistanlılar ve dostları, Paris’te şehit düşen Sara, Rojbîn, Ronahî, Evîn Goyî, Abdurrahman Kızıl ve Mîr Perwer’i Avrupa’nın her yerinden seferber olarak andılar.

6 Ocak 2024 tarihinde Paris'te gerçekleştirilen kitlesel yürüyüşe on binler katılarak Türk devletinin katliamcı yüzüne karşı haykırdı. Halkımız ve dostIarı katliama karşı demokratik tepkisini ortaya koydu. 11 yıldır sağlanamayan adaletin ve evrensel insani değerlerin bir an evvel gerçekleşmesi için taleplerini haykırdı.

Fransa devletinin katliamı henüz aydınlatmamasına karşı Kürtler ve dostları tepkisini göstererek adalet ve hakikatin bir an evvel gerçekleştirilmesini talep ettiler. Birçok kesimden aydın, akademisyen, sanatçı, politik parti ve kurumların içinde yer aldığı on binler adalet yerini buluncaya kadar mücadelelerini sürdüreceklerini kararlıca ifade ettiler.

Avrupa’nın farklı ülkelerinden sabahın erken saatlerinde Paris’e akın eden Kurdistanlıları ve dostları Paris’te şehit düşen Sara, Rojbîn, Ronahî, Evîn Goyî, Abdurrahman Kızıl ve Mir Perwer’e karşı gösterdikleri onurlu duruşlarından dolayı teşekkür ediyoruz. Adalet yerini buluncaya kadar bu kararlı duruşlarını sürdürmeye çağırıyoruz.”