KCDK-E’den yeni yıl mesajı

KCDK-E: Kurdistan halkının ve dostlarının, özgürlük, eşitlik ve demokrasi mücadelesi yürüten tüm insanlığın yeni yılını kutluyoruz. 2024 yılını özgür önderlik, özgür Kurdistan yılı yapmak için herkesi seferber olmaya çağırıyoruz.

Avrupa Kurdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi’nin (KCDK-E) yeni yıl mesajında şu ifadeler yer aldı:

“2023, soykırımcı Türk devletinin saldırılarının Başûr, Rojava ve Bakur’da ağırlaşarak yoğunlaştığı bir yıl oldu. AKP-MHP faşist ittifakı, Kürt halkının tüm değerlerine karşı imha konseptini en üst seviyede yoğunlaştırdı. Ulusal tüm değerlerimize karşı sürdürülen bu imha konsepti en başta Önder Apo üzerindeki mutlak tecriti ağırlaştırmak yeni saldırı yöntemleri ve araçları devreye sokma biçiminde devam etmiştir.

Birleşmiş Milletler’in denetiminde ve gözetiminde olan Şengal ve Maxmur işgal saldırılarına uğramış ve onlarca kayıp yaşanmıştır. KDP işbirliği ile süren işgal saldırıları, Başûr ve Rojava’da ileri boyutlara varmıştır. Bu ihanet işbirliği sayesinde işgalci Türk devleti Kurdistan’da tehdit ve yayılmacı emellerini yoğunlaştırarak sürdürmüştür.

Irak hükümetinin sessizliği, KDP’nin Kurdistan topraklarını peşkeş çeken ihanetçi çizgisi faşist Türk rejimini pervasızlaştırmış, kimyasal dahil her türlü yasadışı savaş yöntemlerin tüm dünyanın gözü önünde sürdürmesine imkan sağlamıştır.

ÇÖKERTME PLANI İFLAS ETTİ

Zaten ölüm döşeğinde can çekişen Türk devleti uluslararası güçlerin sessizliği ve ihanetçi çizgi sayesinde can çekişen ömrünü uzatarak, bölgede tehlikeli bir odak haline gelmiştir.

Gerilla alanlarına yönelik sürdürülen saldırılarda kullanılan kimyasallar, Irak hükümeti, KDP ve uluslararası güçlerin sağladığı tüm imkan ve olanaklara rağmen Kürt halkının evlatları onuruyla direnerek topraklarına sahip çıkmıştır. AKP-MHP faşist iktidarının çökertme planı iflas etti ve Zap sendromunu yaşayarak yenilgiyi tattı.

MÜCADELEMİZ DÜNYA ÇAPINDA ZİRVELEŞTİ

2023 yılının en temel kazanımların birisi de Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü için sürdürülen mücadelenin dünya çapında zirveleşmesi olmuştur. 10 Ekim’de startı verilen ve dünyanın birçok merkezinden dalga dalga yapılan açıklamalar kelimenin tam anlamıyla mücadelenin zirveleştiği, Önder Apo’nun fikirlerinin evrensel bir boyuta taşındığı tarihsel bir dönemece sokmuştur.

Yine mücadelemizin önüne bir set gibi konulan, haklı mücadelemizin karartılması için kullanılan ve uluslararası komplonun bir parçası olarak uygulanan terör listelerine karşı sürdürülen eylemlilik güçlü bir sahiplenmeye kavuşmuştur.

Kurdistan’da imha ve soykırım konseptini devreye sokan ABD-NATO ve Türkiye yerel güçlerinin ortak imha saldırılarına karşı dostların ve insanlığın sahiplenmesi ile yeni bir karşı cephe oluşmuştur.

2023 yılı küresel çapta kapitalizmin insan yaşamını ve ekolojiyi hiçe sayan politikaları sonucu derin sorunların oluştuğu ve insan yaşamını çaresizliğin avuçlarına terk edildiği yıl oldu. 3. dünya savaşı artık tüm dünyayı derin etkileyen ve insanlık yaşaminı derinden tehdit eder hale geldiği bir evrede yaşıyoruz.

KADIN MÜCADELESİ İVME KAZANDI

Kadına yönelik şiddetin ve kadın katliamlarının yoğunca yaşandığı bir yıl olan 2023, aynı zamanda kadın direnişinin cesaretle gelişerek büyüdüğü “Jin Jiyan Azadî” sloganının kadın mücadelesinde bayraklaştığı bir yıl olmuştur. Böylece kadın mücadelesinin ivme kazandığı bu evrensel ayağa kalkış hem gerici rejimlere hem de kapitalist moderniteye karşı kadının gücünü ve toplumsal ayaklanıştaki rolünü ortaya koymuştur.

BAŞKAN APO’NUN PARADİGMASI ULUSLARARASILAŞTI

Yurt dışında yaşayan halkımız bu katliam ve soykırım politikalarına karşı her günü, her yeri direniş alanına çevirerek dostları ile birlikte Kurdistan'ı sahiplenerek, sömürgecilerin işgal ve katliam politikalarına karşı seferber olarak serhildan düzeyinde mücadele yürüterek 2023 yılını mücadele yılı yaptı.

Faşist Türk devletinin Kürt özgürlük mücadelesini yalnızlaştırma ve tasfiye konseptine karşı 2023 yılı Başkan Apo’nun paradigmasının uluslararasılaşarak insanlığın umudu haline geldiği bir yıl oldu.

YENİ YILI DİRENİŞİ YÜKSELTEREK KARŞILIYORUZ

Herkes yeni bir yıla girerken ve kutlarken Kurdistan halkı ve dostları Paris katliamındaki şehitlerine sahip çıkmak için direnişini yükselterek mücadele ile karşılamaktadır.

KCDK-E olarak 2023 yılında büyük fedakârlıklar ve kahramanlıklara sömürgeciliğe karşı mücadele eden Kurdistan halkının ve dostlarının, özgürlük, eşitlik ve demokrasi mücadelesi yürüten tüm insanlığın yeni yılını kutluyoruz. 2024 yılını özgür önderlik, özgür Kurdistan yılı yapmak için herkesi seferber olmaya, mücadeleyi büyütmeye ve ortaklaştırarak sonuç almaya çağırıyoruz."