KCDK-E Eşbaşkanı: Roma’ya nasıl yürüdüysek Köln’e de öyle yürüyelim

KCDK-E Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Köln’de gerçekleştirilecek merkezi yürüyüş için şu çağrıyı yaptı: Biz '99'da Roma'ya nasıl yürüdüysek, halk nasıl inisiyatif aldıysa, yine kimse kimseyi beklememelidir.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 25 yılı aşan uluslararası komplonun sonlandırılması ve özgürlüğüne kavuşması için 15 Şubat komplosunun yıl dönümü vesilesiyle Avrupa çapında bir yürüyüş gerçekleştirilecek. Almanya Kurdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi (KCDK-E) Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt, on binlerce kişinin Almanya’nın Köln kentinde 17 Şubat 2024’te gerçekleştireceği yürüyüş için çağrıda bulunurken, halkın 1999'da Roma'ya yürürken inisiyatif alıp kimseyi beklemeden katıldığı gibi Köln'e akın etmesini istedi. Zübeyde Zümrüt, tecridi kırmak ve Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için ciddi bir toplumsal dinamiğin oluşması gerektiğine işaret ederken, sayının yüz binleri bulması gerektiğini söyledi: 

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Fransa’nın başkenti Paris’ten Avrupa Birliği kurumlarının bulunduğu Strasbourg’a doğru 25 günlük Uzun Yürüyüş’e de katılan Zübeyde Zümrüt’ün çağrısı şöyle:


"Tarihi bir yürüyüşteyiz. 25 yıldır Önderliğin İmralı Adası'nda rehin alınması Kürtler açısından tarihidir. Paris'te federasyonumuzun, arkadaşlarımızın, kadınların, gençliğin aldığı bu karar yerindedir. 25 yıldır bir halkın önderinin esaret altında olması kabul edilir değil. Biz 10 Ekim'de yeni hamle başlattık. 'Önder Apo'ya özgürlük, Kürt sorununa çözüm'dür temel sloganı. Kürt Halk Önderi bir komplonun, uluslararası güçlerin içinde yer aldığı komplonun sonucu teslim edildi. Avrupa'da temel verilecek mesajlardan biri de budur. Komplo kararının alındığı Avrupa ülkelerinde yaşıyoruz. Tecridi kırmak ve Önderliğin özgürlüğü için ciddi bir toplumsal dinamiğin oluşması gerekir. Son 3 yıldır Önderlikten haber alamıyoruz. İmralı'da ne olup bittiğine dair kaygılarımız var. CPT'ye, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne görevlerini hatırlatıyoruz. Türkiye hukuk dışına çıktığına dair yaptırıma tabi tutulmalı, Önderliğin özgürlüğüne dair bir an önce adım atmalıdır. Uluslararası kurumlar da iyi biliyor ki kaos, kriz ve savaşın çözümü Kürt Halk Önderi'nin ortaya koyduğu demokratik konfederalizmdir. Bu hamle de bu yüzden küreseldir. Seferberlik ruhuyla bu kampanyayı yürüteceğiz, Önderliğimizin özgürlüğünü esas alacağız. Temel çağrımız; 17'sinde Köln'de yapacağımız mitinge yüz binler katılmalıdır. Biz '99'da Roma'ya nasıl yürüdüysek, halk nasıl inisiyatif aldıysa, yine kimse kimseyi beklememeli ve halk inisiyatif almalıdır. 17'sinde buluşalım, herkes mitingde olmalı. Kadınlar olmazsa, gençler olmazsa Önderlik özgürleşmez. 17'sinde saat 10.00'da Köln'e bekliyoruz."