KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı’ndan Ali Yavru için başsağlığı mesajı

Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’nin emektarı Ali Yavru (Xebat Siverek) için başsağlığı yayınlayan KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı, “Ali Yavru, 22 yaşından beri özgürlük mücadelesine büyük emekler vererek katkı sunmuştur” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı şunları belirtti: “Kürt özgürlük mücadelesinin emektarı Ali Yavru (Xebat Siverek) yaşamını yitirdi.

Kürt özgürlük mücadelesine yaşamı boyu emek vermiş, uğruna zindanda yatmış Xebat Siverek tedavi gördüğü kanser hastalığı nedeniyle yaşamını yitirdi. Aynı zamanda bir zindan direnişçisi Ali Yavru (Xebat Siverek), örnek kişiliği ile halkımızın sevdiği ve saydığı bir kişilikti.

1955 yılında Urfa-Siverek'te dünyaya gelen Ali Yavru, 22 yaşından beri özgürlük mücadelesine büyük emekler vererek katkı sunmuştur.

Zindan yıllarında aktif olarak mücadelesini sürdürmüş ve yapılan birçok açlık grevine katılmıştır. Zindan yaşamı sonrası Almanya’da sürgünde yaşamını sürdürmüştür. Almanya’da da özgürlük mücadelesine aktif katılmış, hatta bu yüzden hakkında birçok dava açılmıştır.

Almanya’da bulunduğu süre boyunca hiçbir eylem ve etkinlikten eksik kalmamış, aktif bir şekilde katılım sağlamış ve çalışmalarda seferber olmuştur. Üstüne düşen her görevi ve faaliyeti yürütmüştür.

Ali Yavru’nun (Xebat Siverek), cenazesi 9 Nisan Cuma günü Türkiye’ye gönderilecek ve babasının mezarının bulunduğu Tarsus'ta toprağa verilecektir.

KCDK-E olarak başta ailesi olmak üzere Kürdistan halkına başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz.”