KCDK-E: Herkes alanlara çıkıp HDP'yi sahiplenmeli

HDP'li Deniz Poyraz'ın katledilmesini kınayan KCDK-E, " HDP'yi sürekli hedef gösteren faşist AKP-MHP iktidarı ve çete Süleyman Soylu sorumludur" dedi, herkesi alanlara çağırdı.

KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı, HDP İzmir İl Örgütü binasına dönük saldırıda faşistlerin Deniz Poyraz'ı katletmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklama şöyle:

"24 saat polisin gözetimi altında olan, girenin çıkanın kayıt altına alındığı, takip edildiği HDP İzmir İl binası çete Süleyman Soylu tarafından yönlendirilen katil tarafından basılarak HDP üyesi Deniz Poyraz katledildi.

Bu cinayet faşist Türk devletinin, eli kanlı, ırkçı AKP-MHP iktidarının Kürt düşmanı yüzünü Türkiye halklarına ve diktatör Erdoğan’a desteğini esirgemeyen NATO ve Avrupa’ya bir kez daha göstermiştir. Türkiye coğrafyasında demokrasinin zerresi kalmamıştır. İnsanlar gündüz gözü elini kolunu sallayan katiller tarafından katledilmektedirler. HDP'yi sürekli hedef gösteren faşist AKP-MHP iktidarı ve çete Süleyman Soylu sorumludur.

24 saat güvenlikten sorumlu polis saldırgana hiçbir şekilde müdahale etmemiş ve cinayeti bu şekilde ortak gerçekleştirmişlerdir. Demokrasi güçlerine, HDP’ye, Kürtlere, sesini çıkarmak isteyen herkese karşı gerçekleştirilen bu alçak katliamı lanetliyoruz.

'HER YERDE KİTLESEL EYLEMLER YAPILMALI'

HDP ye dönük saldırı çok ciddi ve tehlikeli bir sürecin başlangıcıdır. Tüm alanlar acil harekete geçmeli, tüm güç birliği, Aleviler, tüm inançlar, demokrasi güçleri, kadınlar, gençler, herkes bu sürece dahil olmalı, her yerde büyük kitlesel eylemler yapılmalıdır. Özellikle Cumartesi her yerde merkezi eylemler yapılarak faşist AKP-MHP rejimi teşhir edilmelidir.


KCDK-E olarak halkımızı bulunduğu her yerde bu faşist katliamı lanetlemeye, demokrasi mücadelesi veren HDP’yi sahiplenmeye çağırıyoruz."