KCDK-E, kimyasal silaha karşı eylemlere çağırdı

KCDK-E, Türk devletinin savaş suçlarına sessiz kalan uluslararası kurumlara tepki gösterdi, kimyasal kullanımına karşı düzenlenecek eylemlere katılım çağrısı yaptı.

KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı, Türk devletinin Kürdistan'da kullandığı kimyasal silahlara karşı yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "İşgalci Türk devleti yürüttüğü saldırılarda başarısızlık üzerine başarısızlık yaşarken, sonuç almak için tüm hukuksuz ve insanlık dışı yöntemlere başvurmaktadır. Güney Kürdistan’da sürdürdüğü kirli savaşta kimyasal silahlarla saldırarak savaş suçu işlemektedir" denilerek, şunlar ifade edildi:

'TÜRK DEVLETİ KİRLİ BİR SAVAŞ YÜRÜTÜYOR'

"Türk devleti açıkça, Güney Kürdistan'da ve Kürdistan'ın diğer bölgelerinde, Kimyasal Silahların Geliştirilmesi, Üretilmesi, Stoklanması ve Kullanımının Yasaklanması ve Bunların İmhasına İlişkin Uluslararası Sözleşmeleri sistematik olarak ihlal etmektedir.
Türk devleti, özgürlük gerillalarına karşı yürüttüğü savaşta kimyasal silah kullanmayı, NATO ve uluslararası kurumların, güçlerin sessizliğinden destek alarak yapmaktadır. Aynı zamanda NATO ordusu olan Türkiye uluslararası savaş standartlarına uymayarak kirli bir savaş yürütmektedir.

Uluslararası bir kurum olan OPCW’de kimyasal silah kullanımına ilişkin inceleme yapma görevi olduğu halde bu durum karşısındaki sessiz kalarak, Türk devletin bu suçuna göz yummaktadır. Oysa OPCW hükümetler arası bir organizasyondur. Bu örgütün görevi, kimyasal silah kullanımını tespit edip yasaklayan önemli bir görevi bulunmaktadır. OPCW, Kimyasal Silahlar Sözleşmesi'ni imzalayan ülkelere sözleşmedeki kurallara uyması ve ülkelerin elindeki kimyasal silahların imhasını ve gerekli denetlemeleri yapması gerekir. KCDK-E olarak bu kurumu yerinde inceleme ve görevin yapmaya çağırıyoruz.
Uluslararası güçler, kimyasal silah bahanesi ile 2003 yılında Irak'a girdi. Aynı uluslararası güçler Türk devletinin kimyasal kullanmasına karşı kıllarını dahi kıpırdatmıyor.
Oysa tüm teknolojik silahlar ve soykırımcı Türk devletinin kullandığı kimyasallar karşısında 5 aydır direnen özgürlük gerillaları Kürdistan halkının ve bölge haklarin onuru için mücadele vermektedirler."

KÜRTLER 6 EKİM'DE EYLEMDE

KCDK-E, açıklamasının sonunda kimyasal silah kullanımına karşı düzenlenecek eylemlere dikkat çekerek, şu çağrıları yaptı:

"Türk devletinin Kürdistan'da kimyasal silah kullanmasına ve dünyanın sessizliğine karşı Kürt halkı ve dostları 6 Ekim Çarşamba günü Avrupa, Avustralya, Kanada ve birçok yerde alanlara inerek protesto gösterisi düzenleyecek.
Yine kimyasal silahların kullanımını denetleyen OPCW önünde 6 Ekim saat 14:00’te Hollanda'da yapılacak eyleme herkesi katılmaya çağırıyoruz.
KCDK-E olarak Türk devletinin Kürdistan'da kullandığı kimyasal silahlar ve uluslararası kurumların sessizliğini protesto etmek için tüm Avrupa ülkelerinde, Avustralya ve Kanada’da 6 Ekim eylemlerine aktif katılmaya çağırıyoruz."