KCDK-E: Kirli planlara karşı Şengal'i sahiplenelim

KCDK-E, "Şengal Özerk Demokratik Meclisi’nin dahil olmadığı hiçbir anlaşmayı Êzidî Kürtleri, Kürdistan halkı ve vicdan sahibi insanlık kabul etmiyor" diyerek, Şengal üzerindeki kirli planlara karşı çağrıda bulundu.

KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı, Şengal üzerinde sürdürülen komploya karşı yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, "Irak hükümeti ve Güney Kürdistan yönetimi arasında Şengal halkının iradesini hiçe sayılarak yapılan anlaşma yoluyla işgal ve ilhak planlanmaktadır" denildi.

'SOYKIRIMA HİZMET EDİYORLAR'

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Şengal halkının geleceğini, tarihi, inançsal ve kültürel tüm değerlerini hedef alan bu adım, sömürgeci Türk devletin uzun süredir gerçekleştirmek istediği, ancak başaramadığı kirli planıydı. Bu anlaşma Türk devletinin stratejisine hizmet eden yeni bir komplodur. Bu anlaşma Güney Kürdistan, Rojava ve tüm Kürdistan’ı hedefleyen, soykırıma hizmet eden tehlikeli bir oyundur.
DAİŞ çeteleri Şengal’de Êzidî halkını kıyımdan geçirirken, kadınları kaçırıp tecavüz ederken, tarihi, kültürel tüm değerlerini yerle bir ederken arkasına bakmadan kaçan, Şengal halkını yalnız bırakan KDP ve bu topraklarda buna göz yuman Irak hükümeti DAİŞ’in başaramadığı yeni jenositlerin önünü açmaktadır.
AKP-MHP faşizmin planladığı ve DAİŞ çeteleri ile gerçekleştirdiği bu katliama sessiz kalan ve arkasına bakmadan kaçan ne Irak hükümetinin ne de Güney Kürdistan bölgesel yönetiminin Şengal üzerinde hiçbir söz söyleme hakkı bulunmamaktadır.

'SESSİZ KALMAK KATLİAMLARA ONAY VERMEKTİR'

DAİŞ çetelerinin kadın özgürlükçü mücadele sonucu defedildiği Şengal’de, kurulan özerk yönetim sayesinde halk kendini yeniden örgütleyip yöneterek kendi savunma güçlerini oluşturmuştur. Bu nedenle herkes Şengal halkının iradesine saygı göstermelidir. Şengal halkının iradesini temsil eden Şengal Özerk Demokratik Meclisi’nin dahil olmadığı hiçbir anlaşmayı Êzidî Kürtleri, Kürdistan halkı ve vicdan sahibi insanlık kabul etmiyor. Bu kirli plana karşı başta Kürdistanlı kurum, aydın ve sanatçıları karşı çıkmalıdır. Susmak ve sessiz kalmak yeni katliamlara onay vermek olacaktır.
Kürdistan’ın tüm parçalarındaki halkımız bu ihanet ve komployu karşı Şengal halkının yanında yer alarak mücadelesiyle boşa çıkarmalıdır.
Türk devleti ve uluslararası güçlerin eliyle planlanan bu komployu kınıyoruz ve karşı çıkıyoruz. Diktatör Erdoğan’ın PDK eliyle sürdürdüğü bu komplo DAİŞ’in yeniden güçlenmesi ve yarım bıraktığı işin tamamlanmasından başka bir anlama gelmemektedir."
KCDK-E, açıklamasının sonunda Kürt halkına, dostlarına ve insanlığa Şengal etrafında bir dayanışma hattı oluşturma çağrısında bulundu.