KCDK-E, Kürtleri Londra’daki eylemlere destek vermeye çağırdı

Avrupa Demokratik Kürt Toplum Kongresi (KCDK-E), Birleşik Krallık’ın başkenti Londra’da başlatılan sivil itaatsizlik eylemlerine destek verilmesi çağrısında bulundu.

KCDK-E, Londra’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı yürtüülen sivil itaatsizlik eylemlerine dikkat çekerek, Birleşik Krallık’taki Kürtleri eylemlere destek vermeye çağırdı.

Açıklamada şunlar ifade edildi: “24 Nisan Çarşamba akşamı İngiliz ulusal kanalları ITV, ITN ve Channel 4 kanallarının olduğu binaya giren eylemciler demokratik eylem gerçekleştirdiler.

Uluslararası kurumların, CPT, Avrupa Konseyi, Avrupa Parlamentosu ve İngiliz ulusal basınının sessizliğinin kınandığı eylem halen sürmektedir. Eylemciler yetkililerle görüşmeden stüdyolardan çıkmamakta kararlı olduklarını açıkladılar.

Türk devletinin eylemi provoke etme ve karalama çabalarına rağmen, eylemciler kararlılıkla eylemlerini sürdürmekte ısrarlı.

24 Nisan Çarşamba sabahı Uluslararası Af Örgütü Londra merkezinde başlatılan açlık grevi kitlesel ziyaretlerle sürmektedir. Af Örgütünün Londra merkezinde başlatılan bu eylemde de Uluslararası Af Örgütü’nün açlık grevleri ile ilgi açıklama yapması talep edilmektedir.

Bina dışında protesto gösterileri devam etmektedir. Tüm halkımızı ve dostlarımızı açlık grevlerine duyarlılık sağlamak için gerçekleştirilen bu haklı demokratik eyleme kitlesel destek vermeye ve seferber olmaya çağırıyoruz.”