KCDK-E: Rojava'yı sahiplenmek için acil olarak alanlara!

KCDK-E, "Önder Apo’nun özgürlükçü fikirlerinin yeşertildiği Rojava’yı sahiplenmek için acilen Avrupa, Avustralya ve Kanada’da yaşayan halkımızı Rojava’yı sahiplenmek için acil olarak alanlara çağırıyoruz" dedi.

Avrupa Kurdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi (KCDK-E) tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Rojava’yla dayanışmayı büyütme çağrısına kulak verelim. Türk devleti bölge bileşenlerine karşı devlet terörü uyguluyor. Rojava halkları savaş istemedikleri halde işgalci Türk devleti tarafından savaş  dayatılmaktadır. Rojava halkları var gücüyle buna karşı kendini savunmak için seferber olmuştur" denildi.

'SİVİL ALANLAR HEDEF ALINIYOR, ACİLEN AYAĞA KALKALIM'

"Bu katliamcı saldırılara karşı ayağa kalkıp meydanlara çıkma çağrısını yapıyoruz" vurgusunda bulunulan açıklamada, şöyle devam edildi:

"Kurdistan coğrafyasında savaşı dayatan, katliamla soykırımı gerçekleştirmek isteyen Türk devleti kana doymuyor. Hem içte hem de dışta Kürt düşmanlığı üzerinden Kürt halkının tüm kazanımlarını hedefliyor.

Asker cenazelerini bahane ederek Rojava’da sivil halkın yaşama alanlarını, ihtiyaçlarını hedefleyen bombardımanlar gerçekleştiriyor. 12 Ocak’ta yoğunlaştırılan bu saldırılar birçok sivil yaşam alanını hedeflemekle birlikte yoğunluklu olarak devam etmektedir.

Önder Apo’nun özgürlükçü fikirlerinin yeşertildiği Rojava’yı sahiplenmek için acilen tüm Avrupa ülkelerinde, Avustralya ve Kanada’da halkımızı acil olarak tutum almaya ve alanlara çıkmaya çağırıyoruz."