KCDK-E: Rojava'yı yarın küresel direnişle sahipleneceğiz!

KCDK-E, yarın (26 Ekim) dünya çapında Rojava için düzenlenecek eylemlere dikkat çekerek, "Herkesi Rojava'nın onurunu sahiplenmeye çağırıyoruz"  dedi.

KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı, bugün "Rojava onurdur, onurumuzu küresel direnişimizle kesintisiz sahipleneceğiz" başlığıyla yazılı açıklama yaptı.

'TESLİMİYET ANLAŞMASI DEĞİL, DİRENİŞ!'

Açıklamada, "Destansı Serêkaniyê direnişinin tüm dünyada ulusal ve enternasyonalist çapta Rojava’yı küresel sahipleniş sömürgeci Türk devletini ve işgal saldırılarının ortağı olan Trump ve Putin’i zorlamaktadır.  Küresel direniş karşısında zorlanan Trump-Putin ikilisi yükselen baskılar karşısında çaresizliğini gizlemek için yeni bir şeymiş gibi Soçi diye sözde bir anlaşma ve hileli oyuna başvurmuştur" denildi.
"Hiçbir teslimiyet anlaşması kabul edilemez. Kürtlerin tek kabul edecekleri anlaşma, Rojava'nın özgürlüğüdür. Bu özgürlük Kürdistanlıların ve bütün dünya halklarının direnişinden geçer" vurgusunda bulunulan açıklamada, "İşgalci Türk devleti Serêkaniyê, Efrîn, Gre-Spi başta olmak üzere Rojava’da İşgal ettiği topraklardan geri çekilene kadar küresel direnişimiz kesintisiz olarak her gün sürecektir" diye kaydedildi.

'26 EKİM'DE TÜM DÜNYA EYLEMDE OLACAK'

Açıklamada, 26 Ekim'deki eylemlere dikkat çekilerek, şunlar da kaydedildi:
"Bu kararlılıkla 26 Ekim’de tüm dünyada küresel olarak gerçekleşecek 'Rojava Özgürlük Devrimi’ni sahiplenme, işgalci Türk ordusu Kürdistan'ı derhal terk et' eylemleri coşku ve seferberlik ruhuyla gerçekleşecektir.
KCDK-E olarak ulusal bütünlük ruhuyla Kürt halkını, dostları, insanlığı, aydınları, demokratları, devrimcileri, kadınları, çocukları, yaşlıları, tüm dinlerden ve dillerden herkesi işgalci Türk ordusu ve faşist şef Erdoğan’ı durdurmaya, enternasyonalist bir direnişle 26 Ekim'de tüm dünyada gerçekleşecek eylemlere katılmaya ve direnişini sürdürmeye çağırıyoruz."

NELER YAPILMALI?

KCDK-E, tüm ülkelere, uluslararası kurumlara ve kamuoyuna işgali ve jenosidi durdurmak için aşağıdaki taleplerde bulunduklarını açıkladı:
"1. Türk Devleti, işgal ettiği Kuzey Suriye-Rojava topraklarını derhal terk etmelidir.
2. Etnik temizlik ve jenosidi engellemek için uluslararası güçler hava sahası derhal kapatılmalıdır,
3. Tüm Rojava sınırı boyunca, Türkiye ile QSD arasında güvenli bölge için BM güçleri derhal devreye  girmeli ve bu sorumluluğu üzerine almalıdır,
4. Sivil katliamlar ve kullanılan kimyasal silahlarla ilgili olarak uluslararası bir mahkeme kurulmalı ve kurulacak bu mahkemede Erdoğan yargılanmalıdır,
5. Türk devletine silah ve ekonomik ambargo uygulanmalıdır,
6. Başta NATO olmak üzere, uluslararası kurumlar, Türkiye’nin üyeliğini durdurulmalıdır,
7. Savaşı finanse etmemesi için Türkiye’ye dönük Turizm ve Türk malları boykot edilmelidir."