KCDK-E: Türkiye'de tatil yapmayın, savaşa ortak olmayın!

KCDK-E, Türkiye'de tatil yapmayı planlayanları boykota çağrıda "Turizm, savaşa aktarılan gelirlerin başını çekmektedir" dedi.

KCDK-E Eş Başkanlık Divanı, yazılı açıklama yaparak, Türk turizmini boykot etme çağrısında bulundu.

"Türkiye'de tatil yapmayın, savaşa ortak olmayın" denilen açıklamada, "Türk devleti 40 yıla yakın bir süredir, tüm ekonomik ve siyasi kaynaklarını kullanarak Kürtlere karşı kanlı bir savaş sürdürmektedir" vurgusunda bulunuldu.

'GELİRİN BÜYÜK BÖLÜMÜNÜ SAVAŞA HARCIYOR'

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Türk devleti ekonomik kaynaklarının büyük bir bölümünü bu savaşa harcamaktadır. Turizm de savaşa aktarılan bu gelirlerin başını çekmektedir.

Militarizme yaptığı milyarlarca harcamayla Kürdistan coğrafyasını, doğasını, talan etmekte, yaşam alanlarına uyguladığı işgal ve savaşla coğrafyayı yaşanmaz hale getirmektedir. Başta Reber APO olmak üzere, Kürt halkına, halklara, devrimci, demokrat, aydın ve sisteme muhalif herkese karşı ağır bir tecrit ve faşist baskı uygulamaktadır.

Uzun yıllardır Kürdistan’da aralıksız sürdürdüğü katliam ve savaş politikaları, Türkiye halkları, emekçiler, kadınlar, akademisyenler ve öğrencilere de ekonomik bedelini ödetmektedir. Türk devleti yıllardır yaşadığı derin ekonomik krize rağmen, yıllık bütçesinin neredeyse büyük bölümünü Kürdistan’daki yürüttüğü savaşa kaynak olarak aktarmaktadır. Geri dönüşü olmayan bu büyük ekonomik külfetin karşılığı ise kriz, Kürdistan şehirlerinin bombalanması, doğanın ve ormanlarının yakılıp tahrip edilmesi ve Kürdün katliamıyla sonuçlanmaktadır.

'TÜRKİYE GÜVENLİ DE DEĞİL'

AKP-MHP faşist ittifakının yürüttüğü savaş ekonomisi ile Türkiye ve Kürdistan halklarının her geçen gün yoksullaştığı, hanedanlık ve mafya devletine dönüştüğü gözler önündedir. Gücüne güç katan, Türkiye’nin tüm gelir kaynaklarını hortumlayan Tayyip Erdoğan ailesi, çevresi, akrabaları ve ekibi, saraylarında zenginliklerine zenginlik katarak, sürdürülen bu savaşta büyük rantlar elde etmektedirler.

Ekonominin büyük bölümünü savaş için seferber eden AKP-MHP faşist rejimi, Efrîn işgali, binlerce barbar DAİŞ çetesini finanse etme, Güney Kürdistan işgali, S-400, İHA’lar ve teknolojik savaş sistemlerinin alımı ile barbar savaşı büyütmektedirler.

Türkiye’nin en büyük gelir kaynaklarından birinin turizm olduğu bilinmektedir. Birçok Avrupa ülkesi ve uluslararası güç, resmi olarak Türkiye’nin turizm-seyahat için güvenli bir ülke olmadığı uyarısı yapmış ve vatandaşlarını Türkiye’de tatil yapmamaları için uyarmıştır.

Turizmde elde edilen milyonlarca euro, Kürtlerin kanını dökmek için kullanılmaktadır. Çok açıktır ki Türk devletinin Kürtlere karşı yürüttüğü soykırım savaşını sürdürebilmesinin en büyük dayanağı ekonomik gücüdür. Bu nedenle ekonomik kaynağının önemli ayağını oluşturan turizmi bir kampanya ile boykot etmek ve bloke etmek bir ulusal görevdir.

Türk devletine ait turizm şirketlerinin faaliyet yürüttüğü ülkelerdeki şirketleri kapsayacak biçimde geniş bir kampanya yürüterek uluslararası arenada zorlayacak bir kampanya başlatıyoruz.

'AVRUPA HALKLARINI DUYARLI HALE GETİRMELİYİZ'

Avrupa halkları turizmi boykota duyarlı hale gelmeli, vazgeçirilmeli, Türkiye gerçeği ve diktatör Erdoğan’ın DAİŞ, Nusra ve El Qaide gibi cihatçı gruplarla yaptığı işbirliği belgelerle teşhir edilmelidir. Türk devleti ve onun faşist ittifakı AKP-MHP’nin Avrupa, Ortadoğu ve Kürdistan’da gerçekleşen katliamların sorumlusu olduğunu her yerde anlatmalı ve teşhir etmeliyiz.

Kürdistanlılar, Türkiyeliler başta olmak üzere, Avrupa halkları Türkiye’ye dönük turizm eğilimlerinden vazgeçmeliler. Kürdistanlıların, Türkiyelilerin ve Avrupalıların ceplerinden çıkan her kuruşun TC devleti tarafından, Kürt halkına karşı silah ve cephane olarak kullanıldığını biliyoruz. Bu nedenle tatile gitmek için Türkiye’yi tercih etmekten vazgeçmek en doğru tutum olmaktadır. Turizme sağlanan gelirlerin bu savaşın sürdürülmesinde kullanıldığı gerçeğini hatırlayarak, savaşa bir euro dahi katkıda bulunmayacağız bilinciyle Türkiye’ye seyahat etmekten vazgeçmeye çağırıyoruz.

'SEYAHATLERİNİZİ İPTAL EDİN'

AKP-MHP faşist iktidarının savaş emellerini kursaklarında bırakmak ve turizm gelirleriyle nefes almalarını önlemek için Türkiye’ye yapacağınız seyahati iptal ediniz, savaşa ortak olmayınız."