KCDK-E: Yarın hayatı durduralım, alanlara sel olup akalım

KCDK-E, işgalci Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik 9 Ekim günü gerçekleşen işgal ve soykırım saldırılarına karşı, 12 Ekim günü tüm dünyada küresel çapta gerçekleşecek enternasyonalist yürüyüşlere kitlesel katılım çağrısı yaptı. 

Avrupa Kürdistan Demokratik Kongresi Eşbaşkanlık Divanı, (KCDK-E) yazılı bir açıklamayla, Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik işgalci Türk devletinin 9 Ekim günü başlattığı işgal ve soykırım saldırılarına karşı 12 Ekim günü tüm dünyada küresel çapta gerçekleşecek enternasyonalist yürüyüşlere kitlesel katılım çağrısı yaptı.

İşgalci Türk devletinin 9 Ekim günü başlatmış olduğu işgal ve soykırım saldırısıyla Kuzey Doğu Suriye halklarına barbarca saldırdığına dikkat çekilen açıklamada devamla şunlara yer verildi:

“9 Ekim Çarşamba günü tankı, topu, barbar çeteleri ile Kuzey Doğu Suriye’ye saldıran Türk ordusu katliamcı yüzünü dünya kamuoyu önünde açık açık sergiledi.

Barış ve huzur içinde yaşayan Rojava halklarına kanlı elleriyle havadan ve karadan saldırı gerçekleştirdi. Yaptığı bombardımanlarda masum çocukları, kadınları, yaşlıları ve sivil halkı hedef aldı. YPG üsleri adı altında yerleşim yerlerini barbarca vurdu.”

Dünya kamuoyunun işgalci Türk ordusunun gerçekleştirmiş olduğu saldırılara ilk günden büyük bir tepki gösterdiğine yer verilen açıklamada, “Türk devleti ve diktatör Erdoğan’ın tek hedefinin Kürt soykırımı olduğunu gözleri ile görerek on binler alanlara ve sokaklara akmaya devam ediyor” denildi.

İşgalci Türk devletinin Kürt halkına yönelik gerçekleştirmiş olduğu soykırım saldırılarına izin verenlerin, sessiz kalanların da tarih ve insanlık önünde hesap vereceğine dikkat çekilen açıklamada şu çağrıda bulunuldu:

“Kuzey Doğu Suriye ve Kürt halkı barbarlık karşısında canını siper ederek mücadele veriyor. Bu kanlı soykırım saldırısının durması ve sivil katliamların önüne geçebilmek için tüm dünyada ve Avrupa’da sokaklar ve alanlara akarak seferber olmalıyız. Avrupalı dostları, devrimci, demokrat, aydın ve muhalif herkesi diktatörlük karşısında verilen büyük insanlık mücadelesinin yanında durmaya ve omuz omuza direnişe çağırıyoruz.

12 Ekim cumartesi günü tüm dünyada küresel çapta gerçekleşecek enternasyonalist yürüyüşlere kitlesel katılarak seferber olalım.

Tüm Dünyada, Avrupa’da, Japonya, Kanada ve Avusturalya’da alanları dolduralım. İnsan seli olalım, diktatör Erdoğan’a tarihin dersini sokakları hınca hınç doldurarak cevap verelim."