Kıbrıs’ta Abdullah Öcalan ile Diyalog Günleri Etkinliği

Kıbrıs'ta Abdullah Öcalan ile Diyalog Günleri Etkinliği düzenlendi.

DİYALOG GÜNLERİ

Kıbrıs Kürt Halk Meclisi “Abdullah Öcalan’a Özgürlük Kürt Sorununa Siyasi Çözüm” hamlesi kapsamında Abdullah Öcalan’la Diyalog Günleri etkinliği düzenlendi.

Kıbrıs Kürt Kadın İnisiyatifi Limasol’da iki günlük stant kurdu. Kurulan standa gerek Kıbrıs halkı ve gerekse de Kıbrıs’ta bulunan turistler yoğun bir ilgi gösterdi.

Stantta CPT’nin İmralı’da yaşanan mutlak iletişimsizlik ve tecrit politikalarına karşı takındığı tutuma yönelik imza ve mektup kampanyası başlatıldı. İlk etapta CPT’ye gönderilmesi için toplam 267 mektup ve imza toplandı.

Kıbrıs Kürt Halk Meclisi Eşbaşkanı Fatma Doğan, Diyalog Günleri kapsamında 25 Haziran tarihinde Lefkoşa Belediyesi’nin de desteği ile düzenleyecekleri Tiyatro ve İmralı Günleri Konferansı hakkında da ajansımıza bilgi verdi.
Fatma Doğan, devamla şunları söyledi: "Bilindiği gibi İmralı Ada Hapishanesinde 25 yıldır ağır tecrit koşullarında tutulan Önder Abdullah Öcalan’dan 39 aydır hiçbir haber alınamıyor. Önder Apo üzerinden yürütülen soykırım ve tecrit politikalarına karşı 10 Ekim’de  küresel çapta startı verilen, 'Öcalan’a özgürlük Kürt sorununa siyasi çözüm' kampanyasının ikinci aşamasındayız. Hamlenin ikinci aşamasında dünya genelinde 15-22 Haziran tarihleri arasında yapılacak olan Abdullah Öcalan ile Diyalog Günlerinde Kıbrıs Kürt Halk meclisi olarak da güçlü bir program çıkarmaya çalışıyoruz. 25 Haziran tarihinde Lefkoşa Belediyesi’nin de desteği ile Kıbrıs’ın başkenti Lefkoşa’da tiyatro ve Önder Öcalan üzerinde yürütülen soykırım ve tecrit siyasetinin anlatılacağı bir konferans yapılacak. Hem halkımız ve hem de Kıbrıslı dostlarımızı 25 Haziran tarihindeki etkinliğe çağırıyoruz.

Ayrıca gençler, 'Şehît Teofilos’un ruhuyla İmralı direnişini selamlıyoruz’ sloganıyla hazırladıkları afişleri, Kıbrıs’ın her şehrine ve her sokağına, reklam panolarına astı.