Kıbrıs’ta işgal saldırılarına karşı eylem

Kıbrıs’ın Lefkoşa kentinde Türk işgali altındaki Ledra Palace bölgesine kitlesel yürüyüş düzenleyen Kürdistanlılar, Türk devletinin işgal saldırılarını ve KDP’nin tutumunu protesto etti.

Kıbrıs’ın Lefkoşa kentinde Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal saldırıları protesto edildi. Eylemde BM’ye gönderilen imza kampanyası kapsamında dayanışma standı kuruldu, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın “Demokratik konfederalizm” paradigmasını anlatan kitaplar tanıtıldı ve dağıtıldı.

Stant, YPG, YPJ, PKK bayrak ve flamaları ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri ile donatıldı. 

Stantta bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları Özgürlük Meydanı’ndan Türk devleti işgali altındaki Lidra Palas bölgesindeki sınır kapısına doğru yürüyüşe geçti.

Sınır kapısında bir araya gelen Kürdistanlılar, sık sık, “Kahrolsun faşizm”, “Kahrolsun işgalci TC”, “Biji Serok Apo”, “Kürdistan faşizme mezar olacak” sloganları atıldı. 

Eylemde bildiri okundu ve ardından Kürt siyaseti Lezgin Serhat bir konuşma yaptı. KDP’nin işbirlikçi ve ihanet çizgisinin sadece bugünle sınırlı olmadığını söyleyen Serhat, böylece Kürdistan’ın işgalcilere peşkeş çekildiğini belirtti.

Eylem “Kahrolsun ihanet” sloganları eşliğinde sona erdi.