Kıbrıs’ta işgalci Türk devleti protesto edildi

İşgalci Türk devletinin Rojava'ya yönelik saldırıları Kıbrıs'ta bulunan Kürt halkı ile dostları tarafından yapılan yürüyüş ile protesto edildi.

Limasol'da bulunan Teofilos Kürt Kültür Merkezinin önünde bir araya gelen eylemciler buradan Moloz parkına kadar yürüdü. 

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın resimleri ile PKK, HPG, YPG, YPJ bayrak ve flamalarının taşındığı yürüyüşte eylemciler sık sık "Bijî Serok APO", "Bijî Berxwedana Rojava", "işgalci TC Kürdistan'dan defol", " Kürdistan faşizme mezar olacak", " Bimre xiyanet" sloganları atarak tepkilerini dile getirdi. 

Moloz parkta yürüyüşü mitinge dönüştüren eylemciler işgalci Türk devletinin saldırıları sonucu şehit düşenlerin anısına yaptıkları saygı duruşu ile başladı. 

Eylemde faşist ve işgalci Türk devletinin Rojava’da sivillere dönük yaptığı katliamları anlatan bildiriler dağıtılırken Kürt siyasetçi Lezgin Serhat bir konuşma yaptı. Serhat, İşgalci Türk devleti gerillanın tarihi direnişi karşısında ayakta kalamayınca yönünü Rojava’da bulunan sivil halka çevirdiğini belirterek şöyle konuştu: “öncelikle bu zorlu koşullarda insan üstü bir irade göstererek tarihi bir direniş sergileyen Kurdistan gerillasını buradan bir kez daha büyük bir saygıyla selamlıyoruz. Faşist ve işgalci Türk devleti bir kez daha Kurdistan dağlarında boylarının ölçüsünü aldı. Rojava’ya ve sivil halka dönük yapmış olduğu saldırılar her ne kadar onların acizliğini ve yenildiklerinin bir kanıtı olsa da, uluslararası güçlerin de iki yüzlülüklerini de bir kez daha dünyaya göstermiş oldu. Filistin için sesini çıkaranlar söz konusu Kürt halkı olunca üç maymunu hep birlikte oynamaya başlıyorlar. Fakat şunu herkes bilsin ki, işgalci güçler nasıl ki Kürt özgürlük gerillasının karşısında boyunun ölçüsünü aldıysa Kürdistan'ın her karışında da aynı direnişle karşılaşacaktır."

Eylem daha sonra sloganlarla sona erdi.