Kiel ve Freiburg'da Rojava hava sahasının işgalcilere kapatılması istendi

Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye saldırıları Kiel ve Freiburg kentlerinde protesto edildi.

Almanya’nın Kiel kentinde yaşayan Kurdistanlılar ve dostları, işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik soykırım saldırılarını protesto etmek amacıyla kent merkezindeki Europlatz’da bir araya geldi.

Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) tarafından düzenlenen protesto mitingine gençlerin ve kadınların yoğun katılımı dikkat çekti.

Onlarca kişinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte Kürdistan Özgürlük Şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Halka hizmet sağlayan kurumlara ve sivillere karşı Kuzey ve Doğu Suriye hava sahasının Türk devletine kapatılması talep edilen eylemde, Zap, Metîna, Xakurkê’de işgalcilere karşı devrimci operasyon gerçekleştiren Kurdistan Özgürlük Gerillası selamlandı.

Etkinlikte sık sık “Bijî Serok Apo”, “Bijî berxwedana gerîla”, “Bijî berxwedana Rojava” sloganları atıldı.

FREIBURG

Almanya’nın Freiburg kentinde de aynı amaçla onların katılımıyla bir protesto gerçekleştirildi.

Synagoge meydanında düzenlenen mitingde Kuzey ve Doğu Suriye’deki işgal saldırılarına ilişkin hazırlanan bildiri okundu.

Bildiride “Erdoğan’ın çete ordusunun, Medya Savunma Alanları’nda aldığı yenilgiyi Rojava’ya saldırarak örtbas etmek istediği belirtildi.

“Bijî Rojava”, “Bijî YPG/YPJ”, “Çocuk katili Erdoğan” gibi sloganların atıldığı miting, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Köln’de düzenlenecek büyük eyleme katılım çağrısıyla sona erdi.