Kimyasal saldırılara ve tecride karşı Lozan'da eylem

Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik kimyasal saldırısı ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit Lozan’da protesto edildi.

İsviçre'nin Lozan kentinde işgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları'na yönelik aylardır devam eden kimyasal silah saldırıları teşhir edilirken Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit protesto edildi.

Avrupa Kürt gençlik örgütleri Tevgera Ciwanên Têkoşer (TCŞ) ve Jinên Têkoşer’in (TekoJIN) eylem çağrısına yanıt veren Kürdistanlılar, saat 17.00'da St. Laurent Kilisesi önünde bir araya geldi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan posterleri ile PKK bayraklarını taşıyan eylemciler, kimyasal ve zehirli gaz saldırılarını teşhir eden beyaz önlükler giyip gaz maskeleri taktı.

TCŞ ve TEKO-JIN üyeleri tarafından eylemde yapılan konuşmalarda şu ifadelere yer verildi:

“Türk devleti, kendi sınırlarının ötesini de kapsayacak şekilde Kürt halkına karşı kirli bir savaş yürüterek Kürt halkına bir soykırımı hedeflemektedir. Türk devletinin Kürdistan'da kimyasal silah kullanmasına karşı sessizliğiniz suç ortağı olmanızdandır.  NATO'nun ve Avrupa devletlerinin desteğini yanına alarak Kürt halkına ve Kürdistan'a yönelik açık bir şekilde soykırımı ve işgali hedefleyen bu saldırılara karşı başta Kürt gençleri olarak bizler, Kürdistanlılar olarak topyekun bir direnişle Önderliğimizin özgürlüğünü esas alarak gerilla direnişi sahipleneceğiz ve Türk devletinin katliamcı yüzünü teşhir etmeyi sürdüreceğiz.”

Konuşmalarla devam eden eylemde aktivistler tarafından çevredekilere bildiriler dağıtıldı, kimyasal silah kullanımına ilişkin bilgilendirme yapıldı.

Eylem, Fransızca bildirilerin okunmasının ardından sloganlarla sonlandırıldı.