Koçak: Tecrit kırılmadı, direnişim devam edecek!

Tecride karşı Cenevre’de 78 gündür açlık grevinde olan Mehmet Ali Koçak, “Tecrit tam anlamıyla kırılmadığı sürece direnişim devam edecek” dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki mutlak tecridin kırılması amacıyla 20 Şubat’ta Cenevre’de süresiz-dönüşümsüz açlık grevine başlayan Mehmet Ali Koçak’ın direnişi, 78. gününde devam ediyor. Öcalan ile yapılan avukat görüşmesinin basına duyrulmasının ardından ANF’ye değerlendirmelerde bulunan Koçak, Öcalan üzerindeki tecrit tam anlamıyla kaldırılmadığı sürece direnişine devam edeceğini söyledi. 

'GÖRÜŞME ÖNEMLİ AMA TECRİT SÜRÜYOR'

Cenevre Kürt Toplum Merkezinde direnişini sürdüren Koçak, 2 Mayıs’ta avukatlarının Öcalan ile yaptığı görüşmenin önemli olduğunu ama bunun tam anlamıyla tecridin kaldırıldığı anlamına gelmediğini vurguladı. 

Açlık grevlerinin başladığı dönemde Öcalan ile kardeşi Mehmet Öcalan’ın daha önce yaptığı görüşmeyi hatırlatan Koçak, “Önderliğimizin avukatları ve ailesi ile görüş hakkının devamlılığının sağlanması için hukuksal bir statü belirlenmelidir. Avukatların 2 Mayıs’ta Önderlik ile yaptığı görüşme ayrıntıları bir kez yine bizlere gösterdi ki, Önderliğimiz üzerindeki tecrit daha kaldırılmış değil. Tecrit hâlâ devam ediyor” diye konuştu.

‘EYLEMİMİZ DEVAM EDECEK’

“Bizlerin tecridin tam anlamıyla kaldırılması gibi temel talebimiz hâlâ kabul edilmemiş” diyen Koçak, “Önderlik mesajında 2013 Newroz bildirgesini işaret ederek, devlete ne yapması gerektiğini açıkça ortaya koyuyor. Bu anlamda bizler, Önderliğimiz üzerindeki tecrit tam anlamıyla kaldırılmadığı sürece eylemimize devam edeceğiz. Daha önce de söyledik; bedel ödemekten korkmuyoruz. Buna da hazırız” diye ekledi. 

‘DİRENİŞ İMRALI’NIN KAPILARINI AÇTIRDI’

Koçak, hem açlık grevleri ve ölüm oruçlarının hem de annelerin ortaya koyduğu direnişin devleti İmralı’nın kapılarını avukatlara açmaya zorladığını ifade etti. 

Polisin Kürt annelerine yönelik saldırılarını, direniş karşısında devletin içine düştüğü acizliğin bir göstergesi olarak tanımlayan Koçak, “Devlet, direniş karşısında yenilgiye uğruyor. Ama yenildikçe daha çok azgınlaşıyor, saldırıyor. Analara tahammülü olmayan bir devlet var karşımızda. Analara, ahlaksızca ve barbarca saldırıyorlar. Hukuksuzlukta ve adaletsizlikte sınır tanımıyorlar. Türkiye’de adalet olmuş olsaydı bugün analarımıza karşı saldıranları yargılarlardı. Adalet rolünü oynarsa, bugün ortadaki bu çeteleri yargılamaları gerekir, Erdoğan’ı yargılamaları gerekir” şeklinde konuştu. 

‘HALKIMIZA VE DİRENİŞİMİZE GÜVENİYORUZ’

Mehmet Ali Koçak, “Bizler bu tecridi kırmaya kararlıyız. Bu anlamda halkımıza ve direnişimize güveniyoruz.  Halkımız bizlere güvenmeli ve direnişimize daha da çok güç vermelidir” diyerek çağrıda bulundu.