Köln'de binler buluştu: Açlık grevi eylemcisi Tuzak gözaltına alındı

Almanya'nın Köln kentinde binlerce kişi buluştu. Tecridin protesto edildiği eylemde, açlık grevcileri selamlandı.

Almanya’nın Köln kentinde bir araya gelen onlarca kurum ve örgüt bileşenleri, 'tecridi kıralım, faşizmi yıkalım' sloganıyla açlık grevleri eylemlerine dikkat çekti, Leyla Güven ve arkadaşlarını selamladı.

Ülkenin birçok yerinden binlerce araç, sabahın erken saatlerinde Köln Deutzer Werft'te bir araya geldi. Kitle, "Leyla Güven onurumuzdur", "Bijî Serok Apo" sloganlarını attı.

Eylemde KCDK-E, NAV-DEM, FCDK, FED-MED, Maraş Girişimi, AVEG-KOM, PKAN, ATİK, YJKE, FEDA,Partizan, SKB, YS, Agif, Alınteri, MLKP, HBDH ve Nürnberg, Duisburg ve Kassel'deki açlık grevi eylemcileri ve aileleri de yer aldı.

'KRİTİK AŞAMA!'

Açlık grevlerinin giderek çok kritik bir aşamaya dayandığı ve buna karşı sessiz kalınmayacağının belirtildiği eylemde, Avrupa kurumlarına harekete geçme çağrısı yapıldı.

Kurumların ortak çağrısıyla bir araya gelen platform bileşenleri, cezaevlerinde 300’ün üzerindeki tutsağın, Nasır Yağız'ın, Strasbourg eylemcilerinin, İmam Şiş'in ve Almanya, Hollanda, Avusturya, Kanada, İsviçre, Maxmur’daki açlık grevlerinin sürdüğüne vurgu yaptı.

Açlık grevi eyleminde yer alan Mustafa Tuzak, polisler tarafından üzerindeki Öcalan resmi gerekçe yapılarak darp edildi ve alandan uzaklaştırıldı.