Köln ve Stuttgart’ta Suruç şehitleri anıldı

20 Temmuz 2015 yılında Urfa’nın Suruç ilçesinde hayatını kaybeden 33 devrimci genç Almanya’nın Köln ve Stuttgart şehirlerinde gerçekleştirilen etkinliklerle anıldı.

KÖLN

Almanya'nın Köln şehrinde Göçmen İşçiler Federasyonu (AGİF) ve Med Federasyonu (FED-MED) ortaklaşa bir miting ve yürüyüş yaparak Suruç Katliamı şehidlerini andı. 

Anma saat 16:00'da Köln Dom Katedrali önünde saygı duruşu ile başladı. Bütün Suruç şehidlerinin isimleri tek tek okundu ve kitle tek bir ağızdan "Burada" diye seslendi.

Daha sonra hazırlanan yazılı bildiri Almanca okunarak Köln kamuoyu Suruç Katliamı hakkında bilgilendirildi.

Saat 17:00'de kitle yürüyüşe geçti. Yürüyüş Köln Neumart'ta sona erdi. Yürüyüşçüler ellerinde Suruç şehidleri ve karanfillerle yürüdü. Yürüyüş boyunca megafon ile Suruç katliamı ve Güney Kürdistan'a yapılan hava saldırıları hakkında bilgilendirme yapıldı.

STUTTGART

Almanya’nın Stuttgart kentinin en kalabalık caddesi Königstrasse’de dört yıl önce Suruç’ta ölümsüzleşen 33 düş yolcusu anıldı. Katliamcı sömürgeci faşist Türk devleti ve IŞİD çeteleri lanetlendi.

Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu’na (AvEG-Kon) bağlı Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu (AGİF) ve Sosyalist Kadınlar Birliği’nin (SKB) düzenlediği anma etkinliğine, HDK Stuttgart, FCK, SYKP,  ATİF, YDG, DİDF, Yeni Kadın, ADHK gibi kurumlar da katılarak destek verdi.

“Suruç için adalet, herkes için adalet” içerikli Almanca pankartın açıldığı, Suruç şehitlerinin dövizlerinin taşındığı eylemde, Almanca ve Türkçe “Yaşasın enternasyonal dayanışma”, “faşizme karşı omuz omuza”, Suruç’un hesabı sorulacak”, “Suruç şehitleri ölümsüzdür” sloganları atıldı.