Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

Köln'de 3 günlük çadır eylemi miting ile sona erdi

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü talebiyle Almanya’nın Köln kentinde 14 Nisan günü başlayan eylem bugün sona erdi.

Med Federasyonu ve YJK-E NRW'nin birlikte düzenlediği ve AGİF'in destek verdiği eylem bugün de Dom Katedrali yanında yapıldı. 15:00-19:00 saatleri arasında yapılan bugünkü eyleme çok sayıda sanatçı katılarak şarkılar seslendirdi, Kürt siyasetçi Lezgin Botan da uzun bir konuşma yaptı.

Dortmund, Essen, Krefeld, Bonn ve Köln'de yaşayan Kürdistanlıların katıldığı eylemde sanatçılar Zahir Loran, Serhat Med, Ayzon ve Ekrem sahne aldılar. Kürdistanlılar sanatçıların şarkıları eşliğinde coşkulu bir şekilde halay dönderdiler. Eyleme katılan Kürdistanlılar üzerine Kürt Halk önderi Abdullah Öcalan'ın fotoğrafının olduğu yelekler giydi, şiirler okudu, kısa konuşmalar yaptılar. Eylemin ana sloganı ise "Öcalan'a özgürlük Kürdistan'a barış" oldu.

Kürt siyasetçi Lezgin Botan şöyle konuştu: "Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan yerel bir lider olsaydı komplo da olmazdı, tecrit de. Abdullah Öcalan alternatif sunan bir lider olduğu için karşı duruluyor. Ağır tecride karşı Abdullah Öcalan Kürdistan'da mücadelenin zorluklarını yaşayan tüm toplumsal kesimler için direniyor. İlerici insanlık için direniyor. Ortadoğu'daki kaosun sona ermesi için yapılan bir direniştir."

50 milyon nüfusu olan Kürdistan halkı özgürleşmeden Ortadoğu'da yaşanan sorunların çözülemeyeceğini vurgulayan Botan, "Çünkü Kürdistan Ortadoğu'nun kalbidir" şeklinde konuştu.

Almanya toplumu ve siyasetçilerine de seslenen Lezgin Botan, Kürdistan halkının DAİŞ'e karşı mücadele ettiğini, Türk hükümetinin ise DAİŞ'e destek verdiğini, bu nedenle Almanya devletinin Türk hükümetine verdiği desteği geri çekmesi gerektiğini söyledi.