Köln'de KON-MED konferansı düzenlendi

KON-MED'in konferansı Köln'de düzenlendi. Konferansta PKK yasağı ve İmralı tecridine karşı mücadeleyi büyütme mesajı verildi.

Almanya’nın Köln kentinde KON-MED’in bir yıllık ara dönem konferansı düzenlendi.

Kongreye yüzlerce kişinin yanı sıra Almanya sahasında yer alan Kürt örgütleri katıldı. Yoğun katılımın olduğu konferans Kürdistan şehitleri anısına saygı duruşuyla başladı.

Kongrenin açılış konulmasını KON-MED adına Eşbaşkan Zübeyde Zümrüt yaptı. Zümrüt, şunları dile getirdi:

"Bu konferans Kürt Özgürlük Mücadelesini hem Avrupa’da hem Kürdistan’da bitirmeye çalışan konsepte karşı  bir karşı duruştur. Biz buradan diyoruz ki bitmedik, bitmeyeceğiz! Nerede olursak olalım bize karşı gerçekleştirilen çökertme siyasetine karşı çıkacağız."

KON-MED Eşbaşkanı Engin Sever, "Bu kongrede PKK yasağına karşı bir duruş var. Almanya devletinin bunu görmesi gerekiyor. PKK yasağı Türkiye’nin politikalarını onaylamaktır. Buna karşı durmak gerekiyor” dedi.
Eşbaşkanların konuşmasından sonra divan seçilerek konferans başladı. Divan adına söz alan KCDK-E Eşbaşkanı Yüksel Koç, konferansa katılan delegeleri selamladı.

Konferansta, PKK ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan flama ve posterleri açıldı.

'ABDULLAH ÖCALAN HER ZAMAN SÜRECİN ÖNÜNÜ AÇAN BİR DEHADIR'

HDK adına konferansta konuşan Ertuğrul Kürkçü, "Öcalan stratejik müdahaleleriyle her zaman sürecin önünü açmış bir dehadır. HDP’yi ve HDK’yi de böyle stratejik müdahale ile yarattı ve AKP’nin bugünkü düşüşünde çok önemli bir rol oyanadı” dedi. Kürkçü, AKP-MHP iktidarını Abdullah Öcalan’ın bitirebileceğini belirtti, ortak mücadelenin önemine değindi.

ALMAN SOLCULARDAN PKK YASAĞINA TEPKİ

Sol Parti Parlamenteri Andrea Hunko da Almanya ve Avrupa’nın PKK yasağını sonlandırması ve Erdoğan’ın politikalarına alet olmaması gerektiğini belirtti. Hunko, İmralı tecridine de tepki gösterdi, "Buna karşı mücadele edeceğiz" dedi.
Konferans PKK yasağına karşı avukatlık yapan Mahmut Şakar’ın yasağın tarihine ilişkin sunumuyla devam etti. Kürt siyasetçiler Leyla İmret, sanatçılar Hozan Cömert ve Xelil Xemgin’in de söz aldığı konferans, PKK yasağını sonlandırmak için mücadeleyi büyütme mesajıyla tamamlandı.