Köln’de tecrit protesto edildi

Almanya’nın Köln şehrinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a dönük ağırlaştırılmış tecrit protesto edildi, cezaevlerinde başlatılan açlık grevlerine dikkat çekildi. Eylemde ESP’ye dönük siyasi soykırım operasyonları da kınandı.

Almanya’nın Köln kentinde Demokratik Toplum Merkezi ve Viyan Kadın Meclisi çağrısıyla bir eylem düzenlendi. Eyleme Köln ve Bonn çevresinden Kürdistanlılar katıldı. Bahnofvorplatz’da saat 15.30’da başlayan eylemde pandemi nedeniyle sayı sınırlı tutuldu. Öcalan posterleri ile Almanca “Öcalan’a Özgürlük’ “Sessizliği boz, cezaevindeki açlık grevleriyle dayanışma” yazılı pankartlar taşındı. Sık sık Öcalan’ın özgürlüğü için sloganlar atıldığı eylemde KON-MED bildirisi okundu.

Eylemde AGİF temsilcisi de bir konuşma yaptı. Konuşmada Türkiye’de ESP üyelerine düzenlenen siyasi soykırım operasyonları protesto edilerek dayanışma mesajı verildi.

ROJAVALI GELİN VE DAMAT DA EYLEMDE

Eyleme Rojavalı bir gelin ve damat da katılarak Öcalan’ın özgürlüğünü istedi. Öcalan posteri taşıyan gelin ve damat çevredekilerin ilgi odağı oldu.