Köln’deki eylem ikinci gününde

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü talebiyle Almanya’nın Köln kentindeki eylem bugün ikinci gününde devam etti.

Med Federasyonu ve YJK-E NRW'nin birlikte Dom Katedrali yanında düzenlediği eylem bugün ikinci gününde. Bugünkü eylemde konuşan kadın siyasetçi Leyla Birlik, “Abdullah Öcalan ile Kürt sorununun çözümü içiçe geçen bir durumdur. 21 yıldır Abdullah Öcalan ağır bir tecrit altındadır” dedi.

Eylemde açılan iki çadır Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri ile donatılırken, Abdullah Öcalan için hazırlanan bildiri de okundu.

Eylemde konuşan kadın siyasetçi Leyla Birlik, şunları belirtti: “Kürt sorunu küresel bir sorun haline geldi. Sorun sadece Kürtlerin veya Türklerin sorunu değil. Artık bu sorun ABD, Almanya, İngiltere ve Rusya'nın da bir sorunu haline geldi. Bu nedenle çözümü de bunlarla olacaktır. Abdullah Öcalan ile Kürt sorununun çözümü içiçe geçen bir durumdur. 21 yıldır Abdullah Öcalan ağır bir tecrit altındadır.  Abdullah Öcalan ile görüşmeler yapıldığı zaman Kürtler veya Türkler üzerinde devletin saldırıları ve baskıları azaldığını gördük. 2014'te Abdullah Öcalan şöyle dedi: ‘Eğer bir barış ortamı yaratılmazsa devlet siyasi ve ekonomik olarak bir kaos içine sürüklenir ve darbe ortamı doğar.’ 6 yıldır devlet barış görüşmelerini kesti ve Abdullah Öcalan üzerindeki tecriti arttırdı. Bugün görüyoruz Türkiye devleti her güne yeni bir darbe ile uyanıyor."

Almanya Göçmen İşçiler Federasyonu (AGİF) da destek veriyor. AGİF temsilcisi Şafak Deniz eylemde yaptığı konuşmada, “Abdullah Öcalan'a özgürlük mücadelesi Hanau için adalet mücadelesidir. Abdullah Öcalan'a özgürlük mücadelesi Soma, Gezi ve İstanbul Sözleşmesi için verilen mücadele ile aynıdır. AİHM, UNESCO, AP, BM gibi kurumlar emperyalizmin araçlarıdır. Bu araçlar bizim için kılını kıpırdatmazlar. Kendi taleplerimiz için mücadelemizi yükseltmeliyiz."

Sanatçılar Beser Şahin, Bengî Agirî ve Rêber Serhat de katıldı ve şarkılar seslendirdiği eylem yarın yine aynı saatlerde Dom Katedrali yanında yapılacak.