Köln’den BM’ye ‘Abdullah Öcalan’a özgürlük’ mektupları

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için Almanya’nın Köln kentinden Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliği'ne toplu olarak mektup gönderildi.

Ellerinde Kürt Halk Önderi Öcalan'ın fotoğraflarıyla Köln postanesi önünde toplanan Kürtler, sırayla mektuplarını posta kutusuna atarken, toplu fotoğraf da çektirdiler.

Mektup gönderme kampanyasına katılan Kütlerden biri postane önünde yaptığı konuşmada,  "Kürt halkının lideri sayın Abdullah Öcalan 22 yıldır zindanda. Başkanımızın özgürlüğü için bir imza kampanya başlatıldı. Bu kampanya çerçevesinde biz de Köln'deki Kürdistanlılar olarak beş bin imza göndermeyi hedefliyoruz. Kampanya tüm Avrupa'da sürüyor. Birleşmiş Milletler'de bir etki yaratmak istiyoruz. Bu kampanyanın tüm siyasi tutsaklar, baskı altında yaşayan halklar için bir başarı olmasını diliyoruz” dedi.

Bir süre önce Güney Afrika Kürt Çalışma Grubu (KHRAG) ve Güney Afrika Sendikalar Konfederasyonu’nun (COSATU) "Abdullah Öcalan’a özgürlük" kampanyası başlatmıştı. Kampanyaya dünyanın her yerinden Kürtler ve dostları mektup göndererek katılıyor.