Köln Mala Kurda: Türk devleti derneğimizi hedef gösteriyor

Köln Mala Kurda Yönetim Kurulu, AKP-MHP iktidarının derneklerini asılsız iddialarla hedef gösterdiğine dikkat çekerek, halka duyarlılık çağrısı yaptı.

Köln Mala Kurda Yönetim Kurulu adına eşbaşkanlar Yıldız Aydeniz ve Şükrü Töre tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Bilindiği üzere, uzun zamandır T.C.'nin Kürt politikacılarını, Kürt kurum ve kuruluşlarını kriminalize etme ve toplumlar nezdinde itibarsızlaştırma konsepti yürürlüktedir. Basın-yayın, internet, sanal medya gibi alanlar kullanılarak gerçekleri tersyüz etmeye çalışıyorlar" denildi.

'KARALAMA VE KRİMİNALİZE ETME SALDIRISI'

"Her alanda iflas eden sistem sorunlarını gizlemek ve gündemi değiştirmek için onlarca yıldır kullandığı yöntemi halen kullanmaya devam ediyor" vurgusunda bulunulan açıklamada, şöyle devam edildi:

"Türkiye'de yürütülen bu faaliyetlerin bir parçası da Avrupa'da devam ettiriliyor. Bizler Kürt halkının kültürel, sosyal ve siyasal sorunlarını gündeme alan ve halkımızla beraber bu sorunları çözmeye çalışan bir kültür kurumuyuz. Mala Kurda derneği olarak bu alanda faaliyet yürütüyorken TC'nin karalama, kriminalize etme ve hedef gösterme saldırısıyla karşılaşıyoruz.
Uzun zamandır HDP Amed İl Binası önünde AKP-MHP tarafından bir kısmı para karşılığında, mağduriyet edebiyatıyla Kürt siyasal hareketini kriminalize etmek istemektedirler. Aynı devlet 27 yıldır çocuklarının akibetini arayan ve soran Cumartesi Anneleri'ne gaz ve cop ile saldırıyorken birkaç paralı insanı bu kirli konseptine alet etmektedir.

Şimdi bu konseptin bir ayağı olarak Avrupa sahası da etkin şekilde kullanılmak isteniyor. 8 bin TC istihbarat elemanın Almanya'da faaliyette olduğu bizzat Alman devleti tarafından açıklanmıştır. Avrupa'da faaliyet yürüten Kürt demokratik derneklerine ve yine Kürt siyasetçilerine karşı devam eden kriminalize etme çalışması Türk devletinin ve istihbaratının direkt ve dolaylı olarak yaptığı bir çalışmadır.

'DEVLETİN OYUNUNA ALET OLUNMAMALI'

Ocak ayından bu yana evinden ayrılan bir genç kadının PKK tarafından kaçırıldığı ve derneğimizde alıkonulduğu haberleri, havuz medyası tarafından koordineli ve sistematik bir biçimde özel savaş politikası gereği yapılmakta ve derneğimiz hedef gösterilerek saldırılara açık hale getirilmiştir.
Bu yalan, iftira ve asılsız haber kaynaklarını lanetliyor ve kınıyoruz. Bu konuda TC devletinin oyununa alet olan kimi bireyleri de devletin oyununa gelmemeleri ve alet olmamaları yönünde çağrıda bulunuyoruz.

Kurumlarımıza, onun yöneticilerine ve üyelerine yapılan bu asılsız iftiralar hakkında her türlü yasal girişimde bulunacağımızı belirtiyor, halkımızın bu konuda duyarlı olmasını bekliyoruz."