KOMAW: Barbarlara karşı Êzidîlerin yanındayız

KOMAW, Türk devletinin Êzidî halkına dönük saldırılarını kınayarak, “Kürt halkı Êzidîlerin yanındadır” dedi.

Şehit Aile Kurumu (KOMAW) Yönetimi, Türk devletinin Şengal’e dönük soykırımcı saldırısına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Faşist TC devleti, bugün Şengal’de seyir halinde bir arabaya hava saldırısı düzenleyerek bir katliama daha imza atmış oldu. İşin ilginç yanı, bu katliamı yaparken, bütün dünyanın bakışları arasında, hem sınır ihlali, hem de uluslararası kanunlara atığı imzaları ihlal ederek yapıyor.  

Demokrasiyi savunan  Avrupa Birliği devletleri, buna seyirci kalıyor. Bununla yetinmeyip, hem ticari hem de askeri ilişkilerini her zamandan daha fazla sıkı bir şekilde devam ederek, bu katliamlara göz yumuyorlar. Bu yaklaşım iki yüzlü bir yaklaşımdır.  

Geçmişten beri bu, Êzidî halkına yönelik bir yok etme politikası vardır. Tarihe baktığımızda, yapılan 73 fermanın çoğunda TC devletinin birinci derecede sorumluluğu vardır. Biz Şehit Aile Kurumu olarak bu son katliamı mahkum ediliyor. Êzidî halkının başı sağ olsun diyoruz.  

Bütün halkımızı, Êzidî halkına, geçmişte olduğu gibi bugün de sahip çıkmalıdır. Êzidî halkı yalnız değildir. Tüm Kürt halkı yanındadır. Bu konuda tüm şehit ailelerimiz, duyarlı olmalılar. Barbar TC devleti, bugün olduğu gibi yarın da bu barbarlığını devam ettirecektir. Çünkü hem işbirlikçi KDP’den hem de ilişkide olduğu Avrupa’dan cesaret almaktadır. Ama Kürt halkı bu barbarlığa karşı dik durarak boşa çıkaracaktır. Komaw olarak tüm Êzidî halkının ve şehit düşenlerin ailelerin başı sağ olsun.”