KOMAW’dan Kurban Bayramı mesajı

KOMAW, başta şehit aileleri olmak üzere İslam aleminin, ezilen halkların ve demokrasi, özgürlük için mücadele eden herkesin bayramını kutladı.

Kayıp ve Şehit Aileleri Derneği (KOMAW), Kurban Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı. İslam hukukunda zulmedenlerle her türden işbirliği yapmanın haram kabul edildiği belirtilen açıklamada, Kürt halkının özgür ve demokratik Kürdistan’da bayram kutlayacağına dair inancını dile getirdi.

Açıklama şöyle: “Bugün İslam aleminin en kutsal bayram olarak kabul edilen Kurban Bayramı kutlanacaktır. Başta şehit ailelerinin, İslam aleminin, ezilen halkların ve demokrasi, özgürlük için mücadele eden herkesin bayramını en içten dileklerimizle kutluyoruz. Bu bayramın başta Kürt coğrafyasına ve tüm Ortadoğu halklarına barış, demokrasi, huzur getirmesine vesile olmasını temenni ederiz.

Her halk gibi Kürtler de barış, huzur ve demokratik bir ortamda bu kutsal bayramı sevdikleri, akrabaları ve komşuları ile huzur içinde kutlamak ister. Herkesin doğal hakkı olduğu gibi kuşkusuz Kürtlerin de en doğal hakkıdır. Fakat Türk faşist devleti, bu kutsal bayramda bile saldırılarını devam ettirerek katliamlar yapmaktadır. TC devleti bayramlarda bile Kürt halkına yönelik katliam, baskı ve imha politikalarından zerre kadar hız kesmiyor. Biz Kürtler TC’nin bu barbarca politikalarına aşinayız. Vahim olan durum, kendilerine Müslüman diyen, İslam hükümlerini kabul eden, katliamları, baskıları günah gören devletlerin bile anayasalarını bile hiçe sayarak TC devleti ile işbirliği yapması, bu hukuksuzluğa ses çıkarmaması bizi düşündürüyor ve üzüyor. İslam hukukunda zulüm edenlerle ister siyasi isterse ekonomik her türlü işbirliği haramdır. Tüm İslam devletlerinin TC’nin bu katliam ve imha politikalarına hiç olmazsa böyle kutsal günlerde karşı çıkmalarını bekliyoruz. Biz Kürt halkı olarak özgürce, barış ve huzur içinde kendi ülkemizde bayramları kutlamayı arzu ederiz. Kuşkusuz bu konuda umutluyuz.

Tekrar tüm halkımızın, İslam aleminin ve şehit ailelerimizin Kurban Bayramı’nı kutluyor, gelecekte bu bayramları özgür ve demokratik Kürdistan’da kutlamayı diliyoruz ve inanıyoruz.”