KOMAW’ın Kurban Bayramı Mesajı

Şehit Aileleri Kurumu (KOMAW), Kürt halkının Kurban Bayramı’nı kutlayarak, barış ve huzura vesile olmasını diledi.

Yazılı bir kutlama mesajı yayınlayan KOMAW Yönetimi, “Yarın İslam aleminde en kutsal gün olarak kabul edilen Kurban Bayramı kutlanacaktır. Başta İslam aleminin, ezilen halkların, Kürt halkının, şehit ailelerinin, demokrasi ve özgürlük için mücadele eden herkesin bayramını kutluyor, bu bayramın barışa, huzura ve savaşsız bir zeminin oluşmasına vesile olmasını diliyoruz” dedi.

Mesajda devamla şunlar ifade edildi: “Her halk gibi Kürtler de barış huzur ve demokratik bir ortamda bu bayramı sevdikleri, akrabaları komşuları ile kutlamak ister. Herkesin doğal hakkı olduğu gibi kuşkusuz Kürtlerin de en doğal hakkıdır. Fakat Türk devleti, tüm İslam halkları için kutsal ve önemli bir bayram olarak kabul edilen bu günlerde bile, tüm bu değerleri ayaklar altına alıyor ve TC devleti, özellikle Kürt halkına yönelik katliam, baskı ve imha politikalarından zere kadar hız kesmiyor. 

Biz Kürtler, TC devletinin bu barbar politikalarına aşinayız. Ama anlamadığımız durum şu; kendilerine İslam diyen, İslam hükümlerini kabul eden, her türlü hukuksuzluğu ret eden; en azından kendi anayasalarında kabul eden, bu İslam devletlerinin, TC devleti ile işbirliği yapması, bu hukuksuzluğa ses çıkarmaması durumu, bizleri düşündürüyor ve özüyor. 

İslam hukukunda zülüm edenlerle ister siyasi ister ekonomik her türlü iş birliği haramdır. Tüm İslam devletleri, TC devletinin bu katliam ve imha politikalarına, hiç olmasa böyle kutsal gönlerde karşı çıkmalarını bekliyoruz. 

Biz Kürtler, özgür ve barış içinde bir ülkede bayramları kutlamayı arzu ederiz. Kuşkusuz umutluyuz. Tekrar tüm halkımızın ve şehit ailelerimizin bayramını kutluyor, gelecekte bu bayramları özgür ve demokratik Kürdistan’da kutlamayı diliyor ve inanıyoruz.”