Son Dakika: Stêrtk ve Medya Haber: Baskın korsanvari ve komplodur, susturamayacaklar!

Komenege Kooperatifi'nin ilk marketi İsveç'te

Komenege Üretim ve Paylaşım Kooperatifi, ilk marketini İsveç'te açtı.

İsveç'te yaşayan Kürdistanlıların 2017 yılında kurduğu Komenege Üretim ve Paylaşım Kooperatifi, ilk marketini İsveç'in Gävle ilinde açtı.
”Livsa me” adını taşıyan marketin Pazartesi günü saat 12.00'de yapılan açılışına kooperatif yönetici ve üyelerinin yanı sıra kentte yaşayan Kürdistanlılar da katıldı.
Açılışı Komenege Üretim ve Paylaşım Kooperatifi Başkanı Hasan Bozlak ve Yönetim Kurulu Battal Batte, kırmızı kurdeleyi keserek yaptı.

'DİĞER İLLERDE DE AÇACAĞIZ'

Marketin açılışı dolayısıyla bir konuşma yapan Bozlak, marketin 2 yıllık bir çalışmanın ürünü olduğunu, diğer illerde de aynı konseptle yeni marketleri açacaklarını söyledi. İsveç'te yaşayan Kürdistanlıların ticaret alanında bir ilki başardıklarına dikkat çeken Bozlak, kooperatife üye olan ve destek veren Kürdistanlılara teşekkür etti.
Açılışın  gerçekleşmesinden sonra katılımcılara çay, kahve, pasta ve baklava ikram edildi. Yerel yayın yapan Gefle Dagblad gazetesi marketin açılışına sayfalarında yer verdi. Kooperatif yönetici ve Kürdistanlılardan bazılarıyla yaptığı söyleşileri yayımladı.

BİREY DEĞİL, TOPLUM ODAKLI

İsveç'in Västerås ilinde 2017 yılının Ocak ayında kurulan Komenege Üretim ve Paylaşım Kooperatifi'nin hedefi, İsveç çapında bir marketler zinciri kurulması ve üyelerine elverişli koşullarda kredi sağlayacak bir finans kurumunu oluşturması.
Kooperatif, tüzüğünde kapitalist modernitenin tüketim ve birey odaklı yaşam tarzı yerine üretim, paylaşım ve toplum odaklı doğa dostu yaşam tarzını esas alacağına vurgu yapıyor.