Komünist gençlik örgütleri: Son sözümüz direniş

Devrimci Komünist Hareket, Devrimci Komünist Kadınlar ve Devrimci Komünist Gençler yaptıkları ortak bir açıklama ile Türk işgaline tepki göstererek, “Bu topyekün yok etme saldırısı kabul edilemez ve son sözümüz direniştir” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan üç komünist örgüt, “İşgalci Türk devleti ve çetelerinin, 9 Ekim’den bugüne kadar Rojava devrim topraklarına başlattığı işgal saldırısı devam ediyor. Bu işgal Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik topyekün bir yok etme harekatıdır” dedi.

“ABD, Avrupa Birliği, Rusya gibi güçler, esasında bölgede ellerindeki Türkiye sopası ile yeni bir denge oluşturmak istiyor” diyen örgütler, “Bu topyekün yok etme saldırısı kabul edilemez ve son sözümüz direniştir” vurgusunda bulundu.

Açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı: “Bu süreçte tüm kuşatma ve yok etme saldırılarına karşı her yerde cevabımız direniş olacaktır. Güveneceğimiz tek dayanak ve güç halklarımızın örgütlü gücü ve işgal karşıtı direnişidir (...) Bugün Rojava devrimine karşı devam eden bu savaş, tüm dünya işçi, emekçi, kadın, gençlik ve ezilen halklarına yöneliktir. Onların başka bir dünyanın mümkün olduğuna inanan mücadelelerini ezmeye yöneliktir. Hedeflenen insanlığa dair en güzel ortak yaşam ve özgür gelecek düşüdür. Devrimci, komünist, demokrat, ilerici herkesin en temel görevi, mücadelenin her türlü araç ve biçimleriyle, Rojava devrimini boğmayı hedefleyen bu işgal saldırısına karşı harekete geçmek ve saldırıları durduracak bir süreci inşa etmektir.

Rojava devrimi ve halklarının talepleri kabul edilmelidir. İşgalci Türk devleti ve çeteleri, Efrin, Serêkaniyê ve Gire Spi başta olmak üzere işgal ettiği tüm topraklardan geri çıkmalıdır.”