Komutan Fazıl Botan Marsilya'da anıldı

Marsilya'daki Kurdistanlılar, HPG Komuta Konseyi Üyesi Komutan Fazıl Botan'ı andı, 16 Nisan’daki Büyük Önderlik Yürüyüşüne çağrı yaptı. KONGRA-GEL Eşbaşkanı Remzi Kartal, "Halkımız bu seçime gerillayı ve Önderliği sahiplenme ruhu ile yaklaşmalı" dedi.

Marsilya'da HPG Komuta Konseyi Üyesi Komutan Fazıl Botan (Ahmet Şeker) ve Kurdistan Devrim Şehitleri için anma gerçekleştirildi.

Marsilya Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM), Şehit Aileleri Komisyonu, Arin Mirkan Kadın Meclisi tarafından Marsilya’da anma programı gerçekleştirildi. Etkinlik Şehit Fazıl Botan şahsında bütün Kurdistan devrim şehitleri için saygı duruşu ile başladı. Şehit Botan’ın mücadele yaşamını anlatan bir sinevizyon da izlendi. Sinevizyon sonrası ise KONGRA-GEL Eşbaşkanı Remzi Kartal, konuşma yaptı.

'KÜRTLER ŞEHİTLER SAYESİNDE DEĞİŞİMİN ÖZNESİ OLDU'

Botan ve bütün Kurdistan şehitlerini anarak konuşmasına başlayan Kartal, Botan’ın mücadelesi ile elde edilen kazanımlara değindi. Kartal, “Şehit Fazıl ve Kurdistan‘ın yiğit fedaileri sayesinde verilen mücadele ile Kürtler bugün bulundukları her yerde söz sahibi ve değişimin özneleridir. Bugün gelinen noktada bu şahsiyetlerle elde edilen kazanımlar faşist AKP-MHP bloku tarafından yok edilmeyle, topyekûn bir sindirmeyle karşı karşıyadır. İki yılı aşkındır Önder Apo’dan bir haber alınamamaktadır. Ağırlaştırılan tecrit ile Kürt halkı ve Önder Apo’nun iradesi kırılmak istenmektedir" dedi.

'BU SEÇİM SIRADAN DEĞİL'

Kartal, şunları da söyledi: "Önümüzde tarihi bir seçim var, bütün gidişatı değiştirecek bir seçimdir. Halkımız bu seçime sadece sıradan bir seçim gibi yaklaşmamalı. Yapılacak bu seçimde partimizi ne kadar güçlü sahiplenirsek, tecridin kırılması, kimyasal saldırıların sona ermesi o kadar kolay olacaktır. Halkımız bu seçime gerillayı ve Önderliği sahiplenme ruhu ile yaklaşmalıdır. Bizler bu faşist bloku gönderecek, Emek ve Özgürlük İttifakı'nın zaferini bütün Kurdistan ve Türkiye’de göstereceğiz."

Konuşma sırasında salonda sık sık “Bijî Serok Apo”, "Bijî Berxwedana Gerila” sloganları atıldı.

Aynı zamanda 16 Nisan’da yapılacak olan Büyük Önderlik Yürüyüşüne çağrı yapıldı, bildiri dağıtıldı.

Yürüyüş bilgileri ise şöyle:

"16 Nisan 2023 Pazar
Saat 13.00
Marsilya Canebiere Meydanı."