KON-MED: Şehit aileleri ve tüm Müslümanların bayramı kutlu olsun

KON-MED, Kurban Bayramını kutlayarak, "Bu toprakları bayram yeri haline getirme mücadelesi veren Kürt özgürlük gerillasının sesi ve nefesi olmalıyız" dedi.

Almanya'daki Kürdistanlı Topluluklar Konfederasyonu (KON-MED), Kurban Bayramı vesilesiyle yazılı mesaj yayımladı.

Mesajda, "Başta şehit aileleri olmak üzere Kürt halkının ve tüm Müslüman aleminin Kurban Bayramını kutluyor, 2022 Kurban Bayramının başta Ortadoğu olmak üzere tüm İslam âlemine adalet, barış, huzur ve birliği getirmesini temenni ediyoruz. Halklar arasında paylaşımı, dayanışmayı, dostluğu ve kardeşliği güçlendirmeye, demokrasi ve özgürlük mücadelesini büyütmeye vesile olmasını diliyoruz" denildi.

'AKP-MHP İKTİDARI KÜRT VE DİN DÜŞMANIDIR'

Mesajda şunlar da kaydedildi:

"Kurban Bayramını Kürt halkı, faşist Türk devletinin başlatmış olduğu soykırım ve imha saldırıları ile karşılamaktadır. Bu işgal saldırıları Kürt halkını tümden soykırımdan geçirmeyi amaçlamaktadır. Kuzey Kürdistan'ı tamamen zindana dönüştüren AKP-MHP, Güney Kürdistan’ı işgal ve gerillayı kimyasal silahlar ile yok etme, kutsal bayram günlerinde Rojava’nın statüsünü ortadan kaldırmaya yönelik saldırı ve işgal politikaları ile ne kadar Kürt düşmanı, insanlık ve din karşıtı olduğunu bir kez daha göstermiştir.

Almanya'da yaşayan Kürdistanlılar olarak, yapılan tüm Kürt soykırımının politikalarına karşı sesimiz ve eylemlerimiz ile etkili olmalıyız. Kürt soykırımı konusundaki sessizliğin kırılması ve bu toprakları bayram yeri haline getirme mücadelesi veren Kürt özgürlük gerillasının sesi ve nefesi olmalıyız.

Halkımızın bayram ziyaret ve sohbetlerinde başlıca gündemin ulusal birlik olması gerektiğine inanıyoruz."