KON-MED: Alman hükümeti diktatör Erdoğan’ın yanında yer aldı

Hewler’e gitmek üzere Düsseldorf Havalimanı’na gelen Almanlardan oluşan Barış Heyeti’nin gözaltına alınıp çıkış yasağı getirilmesine tepki gösteren KON-MED, Alman hükümetinin Erdoğan diktatörlüğünün yanında yer aldığını vurguladı.

Almanya'daki Kürdistanlı Topluluklar Konfederasyonu (KON-MED),  Alman polisinin sabah saatlerinde Güney Kürdistan’a gitmek isteyen barış heyetinin KDP tarafından engellemesine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Bugün Düsseldorf’tan Hewlêr’e gitmek isteyen 27 Alman barış aktivisti Alman sınır polisinin engeliyle karşılaşmıştı.

Aralarında Hamburg Eyaleti Meclisi Sol Parti Grubu Eş Başkanı Cansu Özdemir’in de bulunduğu heyet önce polis tarafından gözaltına alınarak teker teker ifadeleri alındı. Güney Kürdistan’a giderek Kürt halkına dayanışmalarını iletecek ve bölgedeki siyasi partiler ile sivil toplum kuruluşlarıyla bir dizi temaslarda bulunmayı planlayan 27 kişilik heyetin 17 üyesine Federal Polis tarafından sınır dışı yasağı konuldu. Almanya’dan uçuşlarına izin verilen aralarında milletvekillerinin de bulunduğu isimler ise Hewler Havalimanı’nda gözaltında tutuluyor. 

Uygulamaya tepki gösteren KON-MED, “Alman polisi bugün sabah saatlerinde savaşa karşı Kürt halkıyla dayanışma aracıyla Güney Kürdistan’ın Hewler kentine gitmek isteyen barış elçilerini engellemiştir. Polis açıklamasında gerekçe olarak ‘NATO ortağı olan Türkiye ile ilişkilerimize zarar veriyor’ dedi. Bu itirafla Kürdistan’da yaşanan soykırım savaşına ortak olduğunun ifadesidir” dedi. 

KON-MED’in açıklaması şu şekilde: 

“Bir kez daha Kürdistan’da faşist Türk devletinin soykırım savaşına ortak olduğunu açık olarak beyan etmiştir. Uluslararası insan hakları hukukunu hiçe sayan bu gerekçelerin Almanya hukukunda da yeri yoktur. Almanya anayasasının dernekler kanununa uygun bir şekilde kurumlaşan Kürt dernekleri demokratik ve barışçıl bir temelde çalışmalarını yürütmektedir. KON-MED, Almanya’da Kürt kurumlarının çatı örgütlenmesidir. Hiç bir şekilde başka bir örgüt veya partiye bağlı olarak hareket etmemektedir. Almanya’da yaşayan başta Kürdistanlılar olmak üzere diasporada yaşayan tüm göçmenlerin dil, kültür ve insancıl yaşam haklarını savunan ve bunun için mücadele eden sivil toplum örgütü olarak çalışma yürütür.

‘ALMAN HÜKÜMETİ DİKTATÖR ERDOĞAN’IN YANINDA YER ALMIŞTIR’

Yıllarca Kürdistan’da yaşanan katliam politikalarına finansörlük yapan Alman hükümeti bir kez daha faşist Türk devletinin ve onun temsilcisi olan Diktatör Erdoğan’ın yanında olduğunu göstermiştir. Nasıl ki AKP-MHP faşizmi Türkiye’de hiçbir alternatif düşünceye ve demokrasiye tahammül etmeyerek seçilmiş milletvekillerine, belediye eşbaşkanlarına ve sivil toplum örgütlerine saldırıyorsa, bu gün ayni sekilde Almanya hükümeti de seçilmiş milletvekillerinin yer aldığı barış heyetinin çalışmalarını yapmasını engelleyerek faşist Türkiye rejiminin yanında olduğunu bir kez daha net olarak beyan etmiştir. NATO ortağı olan Türk Devletinin Kürtlere karşı başlatmış olduğu soykırım savaşını desteklediğini dile getirmiştir. 

Öne sürülen gerekçelerin ne yazık ki barışa değil savaşa hizmet ettiğini Alman hükümetinin ve tüm Alman kamuoyunun görmesi gerekiyor. Almanya Hükümetinin verdiği silahlarla Kürtlerin köyleri, dağları bombalanarak, Mezopotamya’nın binlerce yıllık doğası imha ediliyor. Kürt soykırımını başlatan Türk devletiyle sürdürdüğü kirli ilişkilere bağlı olarak Kürt kurumlarını hedefleyen açıklamaları ve tüm yaklaşımları şiddetle kınıyoruz...

Tüm Kürt halkını ulusal birlik çizgisinde kenetlenerek işgal ve soykırım savaşına karşı demokratik mücadelesini bulunduğu her yerde büyüterek sürdürmeye, KON-MED olarak tüm halkımızı savaşa karşı barışı haykırmaya ve Kürdistan direnişine sahip çıkma temelinde alanlara çıkmaya çağırıyoruz. Bu temelde Almanya kamuoyuna, sivil toplum kuruluşlarına, siyasi partilere ve tüm halklara çağrıda bulunuyoruz. Gelin birlikte faşizme, diktatörlere ve soykırım savaşına karşı barış ve demokrasiyi güçlü biçimde sahiplenelim.”